Close
Ezen a nyáron tilos lesz belépni Görögország egyik legfelkapottabb szelfihelyszínére

Ezen a nyáron tilos lesz belépni Görögország egyik legfelkapottabb szelfihelyszínére

A zakinthoszi Navagio-öböl strandja aranyszínű homokja mellett egy hajóroncsról híres, és a sziget egyik legnépszerűbb szelfipontja.

A Tripadvisoron ez a sziget legjobb értékeléseket kapott látványossága, és érthető módon bérelt helye van a nyaralási prospektusokban.

1980 októberében a rossz időjárás és műszaki hiba miatt zátonyra futott itt a szerencsétlenül a Panajótisz teherhajó, amely egyes szóbeszédek szerint cigarettát csempészett és a parti őrség elől menekülve érte a végzet. Azonban ezt hivatalos források nem erősítették meg, a kapitányt pedig a bíróság felmentette. A hajóroncsot viszont nem szállították el, és időközben elválaszthatatlanul hozzánőtt a strandhoz.

A partszakaszt azonban időről-időre földcsuszamlások fenyegetik, 2018-ban például többen is megsebesültek egy sziklaomlásban, így

a strandot idén egész nyárra, a tervek szerint egészen októberig lezárták, maximum távolról, csónakról lehet majd megcsodálni a látványát.

Egyébként is csak hajóval lehet megközelíteni ezt a partszakaszt. Bár a szigetnek van egy csendesebb oldala is, a fiatalok körében különösen népszerű a bárokkal és klubokkal teli Laganász település.

Ausztrália legszokatlanabb látványossága szintén egy hajóroncs, a görög szigetek viszont számtalan titkot rejtenek még, amikről keveset hallani.

(Forrás: Express, Wikipédia, képek: Unsplash)

hajóroncs | strand | Zakhintosz | Navagio-öböl | görögország

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram