Close
Ezekről a kis európai falvakról meséket lehetne írni

Ezekről a kis európai falvakról meséket lehetne írni

Nem csupán a nagy metropoliszok nyűgözhetnek le a szépségükkel. Megmutatjuk Európa csodálatos kis ékszerdobozait is!

Èze, Franciaország

A település sokkal inkább visszaadja azt az érzést, amiért a dél-franciaországi partszakasz népszerűvé vált egykor, mint a szomszédos nagyvárosok, Nizza és Monte Carlo. A 12. századi kastély romjai, a botanikus kert már önmagában is káprázatos Ezében.

A macskaköves utcákon máig nem jár autó, mindent emberi erővel juttatnak fel a partról a dombtetőre.

Wengen, Svájc

Téli időszakban felkapott a falu, akár tízezer ember is megfordul ott ilyenkor, a nyári turistaszezonban pedig ennek a fele.

A falun belül elektromos járművek szállítanak, az odajutást pedig a sűrű vonatjáratok teszik lehetővé. Csúcsidőben a vonatok közvetlenül egymás után haladnak.

Deiá, Spanyolország

Mallorca nyugati részén elterülő falu a nagyjából kilencszáz lakost számláló Deiá, az egyik leismertebb település az egész szigeten.

A narancs- és olajligetek között meghúzódó tengerparti hely számos írónak, költőnek, zenésznek és festőnek adott már otthont.

Sőt, mai napig nagynevű zenészek töltenek ott nyarakat, hogy az idilli környezetben ihletet merítsenek, és feltöltődjenek.

Mittenwald, Németország

Mintha megállt volna az idő ebben a német faluban, amely a helyiek szerint hagyományos bajor hangulatot áraszt.

Pompásan díszített házak, festett homlokzatok, és díszesen faragott oromzatok idézik a régmúltat.

Crupet, Belgium

A pici kis falu egy erdős völgyben található, és széles, mély várárok veszi körül.

A 13. század óta híres barlangjairól és kastélyáról, bár ez utóbbi nem látogatható, mivel magánkézben van, azért fantasztikus látványa is elég a turistáknak.

Polperro, Anglia

Saját honlapja egyenesen a felkapott brit üdülőkörzet, Cornwall ékköveként aposztrofálja a kis halászfalut.

A település óvja a középkori hangulatot, autóval nem is lehet behajtani, ezért a látogatók órákon át nyugodtan sétálhatnak a kanyargós utcákban vagy a tengerparton.

Marken, Hollandia

A múlt századok hagyományos építészeti jegyeit híven megőrzött házak között sétálva bepillanthatunk a mai napig itt élők mindennapjaiba – az élő múzeumfalu meglátogatása valódi élmény, amely közel hoz a helyiek életfelfogásához.

Bokod

A felsorolásból természetesen pár csodaszép magyar falu sem hiányozhat! A Lebegő falu néven ismert Bokod nem teljesen az, aminek gondolják, ugyanis a sokszor fényképezett Bokodi-tó házikói igazából csak stégek, nem pedig igazi lakóházak.

Sokak számára kedvelt hely, de nem is meglepő, hiszen valóban gyönyörű látványt nyújtanak az apró stégházak.

Hollókő

A hagyományőrző magyar falu nem véletlenül világhírű. 17–18. századi tradicionális épületeivel kiérdemelte, hogy szerepeljen az UNESCO Világörökség listáján.

Ha arra járunk, mindenképpen nézzük meg a hollókői várat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Gyana Dániel)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom