Fény és forma: ez a fantasztikus otthon modern építészeti megoldásokkal hozza karnyújtásnyira a természetet

A Halo House Semarangban található, amelyet a helyi építészstúdió, a Tamara Wibowo Architects tervezett és épített. Az ingatlan lenyűgöző példája az innovatív építészeti megoldásoknak és annak, hogy a modernitás miként tud harmonikus kapcsolatba kerülni a természeti környezettel.

Az ingatlan ezer közül is megkülönböztethető, köszönhetően fő jellegzetességégeinek, a kör alakú üregeinek és a látványos halo tetőablakainak. Ezek nemcsak egyedi megjelenést kölcsönöznek az épületnek, hanem fontos funkciójuk is van. A kivágások lehetővé teszik a természetes fény behatolását az épület minden sarkába, miközben gyönyörűen megvilágítják a belső teret és megidézik a lombkoronát.

Az épületegyüttes két, fával burkolt, pajta formájú szárnyból áll. Az otthon belső és külső terei harmonikusan kapcsolódnak egymáshoz, miközben különleges élményt nyújtanak mindazoknak, akik belépnek az ajtón.

A Halo House belső terei is lenyűgözőek. A nappali és az étkező tágas tereit nagy, elforgatható üvegajtók szegélyezik, tovább fokozva a természetes fény és a friss levegő beáramlását. Az ingatlan belső kialakítása során arra törekedtek, hogy a közösségi helyiségek és a privát terek között nagyszerű egyensúly jöjjön létre, egyszerre biztosítva a lakók kényelmét, szabadságát és intimitását.

Tamara Wibowo, az építész stúdió alapítója szerint a Halo House kiváló példa arra, hogyan lehet egyesíteni a modernkori építészetben a kreativitást és a funkcionalitást. Azt vallja, hogy az általa megalkotott ingatlan nemcsak egy lakóhely,

hanem élményforrás és műalkotás is,

amely szinkronba hozza a 21. századi megoldásokat a természetes környezettel.

(Forrás: Dezeen, fotók: Andreaswidi)

tervezés | lakás | dizájn | ház | építészet

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom