Close
Új hálókocsis vonatok kötik össze Európa két nagyvárosát

Új hálókocsis vonatok kötik össze Európa két nagyvárosát

A múlt héten indult Brüsszel-Berlin éjszakai vonat után hamarosan egy második járat is indul ugyanezen az útvonalon.

Európában a reneszánszát élik az éjszakai vonatok, a hálókocsis utak száma olyan gyorsan bővül, hogy mára nyomon követni is nehéz az újdonságokat, amelyek remek, környezetbarát alternatívát kínálnak a repülésre.

Néhány héttel ezelőtt indult útjára az European Sleeper által üzemeltetett Good Night Train járat, amely Brüsszelből Berlinbe közlekedik Amszterdamon keresztül. A vonat nagyszerűen összekapcsolja Németországot Hollandiával és Belgiummal, továbbá elősegíti az Egyesült Királyságba történő továbbutazást is.

Most egy másik, Brüsszelt és Berlint összekötő éjszakai járatot is bevezettek. A NightJet ltal működtetett járat a tervek szerint 2023 decemberében indul majd a cég vadonatúj hálókocsijaival.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

hálókocsi | belgium | vonat | brüsszel | vonatút

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram