Close
Hamarosan áthajthatunk a hidak hercegén

Hamarosan áthajthatunk a hidak hercegén

Kuwaitban az idén átadják majd a világ leghosszabb hídját, amelyet az ország 13. emirjéről neveztek el, és amely az újjáélesztett selyemúthoz is kapcsolódna.

Hidakkal előszeretettel foglalkozunk a Roadsteren, ajánlottunk már top ötöt Európából, különlegeset Vietnámból, és foglalkoztunk olyan világsztárokkal is, mint a Golden Gate. Hanem a Sheikh Jaber Al-Ahmed Al-Sabah eddig nem került terítékre, érhetően, hiszen még nincs is készen.

Ha elkészül, annál figyelemreméltóbb lesz: a szerény hárommillárd dolláros költségvetésével jelenleg a világ egyik legnagyobb infrastrukturális beruházásának számít, és ez lesz a leghosszabb híd a világon.

A Kuwaiti-öböl közlekedése hamarosan még pörgősebb lesz

A 13. kuwaiti emirről elnevezett hídon simán megrendezhetnek majd egy maratont, elvégre több mint 48 kilométer hosszan nyújtozkodik majd Kuwait City és a tőle északra lévő, egyelőre még nem is létező Subiya New Town között. És ha ez nem volna elég, a feljesztés egy még nagyobb terv, az ősi selyemút újraélesztése része.

Nem véletlenül nevezték el az egykori uralkodóról a projektet, elvégre az a Kuwaiti Nemzeti Fejlesztési Terv 2035 része, márpedig a néhai emir rengetegett tett az ország fejlesztéséért. Végeredményben a hidat nevezhetnénk egy rendkívül hosszú mólónak is, amelynek a leglátványosabb része a 335 méter magas, aszimmetrikus kábeltartó pillér.

A projekt befejezése után a jelenlegi egyórás autóút kevesebb mint húsz percre rövidül az öböl két pontja közt. A hidat a Hyundai E&C építi egy helyi kivitelezővel, a Combined Group Contracting Companyval közösen.

Close