Close
Már csak néhány napig lehet látogatni az ország talán legszebb kastélyát

Már csak néhány napig lehet látogatni az ország talán legszebb kastélyát

November 1-től zárva lesz.

A legenda szerint Erzsébet királyné tiszteletére húzták fel a francia Loire folyó mentén található középkori várkastélyok mintájára a tiszadobi Andrássy-kastélyt, melyet id. Andrássy Gyula, az Osztrák–Magyar Monarchia első külügyminisztere építtetett 1880 és 1885 között. A soktornyos épület neogótikus-romantikus stílusjegyeket hordoz, a Tisza partjához közel, magaslaton épült, így kiemelkedik a folyó árterének lapályából.

A gyönyörűen gondozott angolkerttel körülvett épület érdekessége, hogy az évszakok számának megfelelően négy bejárata, a hónapok számát követve tizenkét tornya, a hetek számára reflektálva ötvenkét szobája és az év 365 napjának megfelelően ugyanennyi ablakszeme van.

A lenyűgöző épület az észak-alföldi régió leglátogatottabb kastélyának számít, csak az elmúlt másfél évben 68 ezren keresték fel.

A kastélyt a következő hónaptól viszont bezárják, ugyanis megkezdődik az új állandó kiállítás fejlesztése, ami várhatóan a jövő év végéig tart, tehát egy darabig nem látogathatja a nagyközönség. Az új kiállítás az Andrássy család és a kastély történetét mutatja be, a kiállításon túl kávézót, múzeumi boltot, éttermet és rendezvényteret is kialakítanak.

Ez is érdekelhet:

(Felhasznált források: MTI, Wikipedia, fotók: Instagram, Getty Images)

andrássy kastély | november | bezár | legszebb | tiszadob

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Szabad szemmel is elképesztően látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom