Close
Már csak néhány napig lehet látogatni az ország talán legszebb kastélyát

Már csak néhány napig lehet látogatni az ország talán legszebb kastélyát

November 1-től zárva lesz.

A legenda szerint Erzsébet királyné tiszteletére húzták fel a francia Loire folyó mentén található középkori várkastélyok mintájára a tiszadobi Andrássy-kastélyt, melyet id. Andrássy Gyula, az Osztrák–Magyar Monarchia első külügyminisztere építtetett 1880 és 1885 között. A soktornyos épület neogótikus-romantikus stílusjegyeket hordoz, a Tisza partjához közel, magaslaton épült, így kiemelkedik a folyó árterének lapályából.

A gyönyörűen gondozott angolkerttel körülvett épület érdekessége, hogy az évszakok számának megfelelően négy bejárata, a hónapok számát követve tizenkét tornya, a hetek számára reflektálva ötvenkét szobája és az év 365 napjának megfelelően ugyanennyi ablakszeme van.

A lenyűgöző épület az észak-alföldi régió leglátogatottabb kastélyának számít, csak az elmúlt másfél évben 68 ezren keresték fel.

A kastélyt a következő hónaptól viszont bezárják, ugyanis megkezdődik az új állandó kiállítás fejlesztése, ami várhatóan a jövő év végéig tart, tehát egy darabig nem látogathatja a nagyközönség. Az új kiállítás az Andrássy család és a kastély történetét mutatja be, a kiállításon túl kávézót, múzeumi boltot, éttermet és rendezvényteret is kialakítanak.

Ez is érdekelhet:

(Felhasznált források: MTI, Wikipedia, fotók: Instagram, Getty Images)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom