Close
Már csak néhány napig lehet látogatni az ország talán legszebb kastélyát

Már csak néhány napig lehet látogatni az ország talán legszebb kastélyát

November 1-től zárva lesz.

A legenda szerint Erzsébet királyné tiszteletére húzták fel a francia Loire folyó mentén található középkori várkastélyok mintájára a tiszadobi Andrássy-kastélyt, melyet id. Andrássy Gyula, az Osztrák–Magyar Monarchia első külügyminisztere építtetett 1880 és 1885 között. A soktornyos épület neogótikus-romantikus stílusjegyeket hordoz, a Tisza partjához közel, magaslaton épült, így kiemelkedik a folyó árterének lapályából.

A gyönyörűen gondozott angolkerttel körülvett épület érdekessége, hogy az évszakok számának megfelelően négy bejárata, a hónapok számát követve tizenkét tornya, a hetek számára reflektálva ötvenkét szobája és az év 365 napjának megfelelően ugyanennyi ablakszeme van.

A lenyűgöző épület az észak-alföldi régió leglátogatottabb kastélyának számít, csak az elmúlt másfél évben 68 ezren keresték fel.

A kastélyt a következő hónaptól viszont bezárják, ugyanis megkezdődik az új állandó kiállítás fejlesztése, ami várhatóan a jövő év végéig tart, tehát egy darabig nem látogathatja a nagyközönség. Az új kiállítás az Andrássy család és a kastély történetét mutatja be, a kiállításon túl kávézót, múzeumi boltot, éttermet és rendezvényteret is kialakítanak.

Ez is érdekelhet:

(Felhasznált források: MTI, Wikipedia, fotók: Instagram, Getty Images)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom