Close
Brutális bírság vagy egy év szabadságvesztés várhat az oltási igazolvánnyal trükközőkre

Brutális bírság vagy egy év szabadságvesztés várhat az oltási igazolvánnyal trükközőkre

Hawaii-ra akartak utazni azok a turisták, akik hamis vakcina-igazolványokkal szerettek volna belépni az államba.

Annak ellenére, hogy világszerte ismét romlani kezdtek a járványügyi adatok, a Hawaii -i turizmus csúcsra jár. Azoknak azonban, akik be akarnak utazni, negatív COVID-tesztet kell bemutatniuk, vagy igazolniuk kell védettségüket oltási igazolvány segítségével. Ha egyikkel sem rendelkeznek, karanténba kell vonulniuk, mielőtt megkezdhetnék nyaralásukat.

A szigorú szabályokat többen is megpróbálták kijátszani az utóbbi időszakban még akkor is, ha ezzel bűncselekményt követnek el. Nemrégiben két amerikai állampolgárt le is tartóztattak a honolului nemzetközi reptéren, miután hamis vakcinaigazolványokkal akartak beutazni.

A párra a törvénysértés miatt ötezer dolláros pénzbírságot is kiszabhatnak, de akár egy éves szabadságvesztéssel is büntethetik őket.

Nem ez az első alkalom azonban, hogy a hatóságok hamis oltási igazolványok használatán kaptak rajta turistákat. Az egyre növekvő számú hamis kártyák komoly problémát jelentenek világszerte. Ráadásul Hawaii-on a turisták így is komoly bosszúságokat okoznak, ugyanis annyian utaznak az államba, hogy a vendéglátóipar már nem bírja munkaerővel. Az utak zsúfoltak, az éttermekben pedig akár másfél órás várakozással is számolni kell.

(Forrás: Thrillist, Fotó: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában
Jó hírek érkeztek! Ekkor nyithatnak a sípályák és a szállodák Szlovákiában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom