Close
Brutális bírság vagy egy év szabadságvesztés várhat az oltási igazolvánnyal trükközőkre

Brutális bírság vagy egy év szabadságvesztés várhat az oltási igazolvánnyal trükközőkre

Hawaii-ra akartak utazni azok a turisták, akik hamis vakcina-igazolványokkal szerettek volna belépni az államba.

Annak ellenére, hogy világszerte ismét romlani kezdtek a járványügyi adatok, a Hawaii -i turizmus csúcsra jár. Azoknak azonban, akik be akarnak utazni, negatív COVID-tesztet kell bemutatniuk, vagy igazolniuk kell védettségüket oltási igazolvány segítségével. Ha egyikkel sem rendelkeznek, karanténba kell vonulniuk, mielőtt megkezdhetnék nyaralásukat.

A szigorú szabályokat többen is megpróbálták kijátszani az utóbbi időszakban még akkor is, ha ezzel bűncselekményt követnek el. Nemrégiben két amerikai állampolgárt le is tartóztattak a honolului nemzetközi reptéren, miután hamis vakcinaigazolványokkal akartak beutazni.

A párra a törvénysértés miatt ötezer dolláros pénzbírságot is kiszabhatnak, de akár egy éves szabadságvesztéssel is büntethetik őket.

Nem ez az első alkalom azonban, hogy a hatóságok hamis oltási igazolványok használatán kaptak rajta turistákat. Az egyre növekvő számú hamis kártyák komoly problémát jelentenek világszerte. Ráadásul Hawaii-on a turisták így is komoly bosszúságokat okoznak, ugyanis annyian utaznak az államba, hogy a vendéglátóipar már nem bírja munkaerővel. Az utak zsúfoltak, az éttermekben pedig akár másfél órás várakozással is számolni kell.

(Forrás: Thrillist, Fotó: Pixabay)

hawaii | oltási igazolvány | vakcina | vakcinaigazolvány | utazás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram