Close
Ez a neves építész tervezheti újjá a háború pusztította ukrán várost

Ez a neves építész tervezheti újjá a háború pusztította ukrán várost

A népszerű brit építész Genfben vázolta elképzeléseit.

Norman Foster mostanában sokszor szerepel a hírekben, most pedig annak kapcsán írunk róla, hogy szeretne hozzájárulni a háború pusztításainak áldozatul esett Harkiv újjáépítéséhez.

A brit építész és a város polgármestere, Ihor Terekhov Genfben találkoztak, ahol többek között Ian Goldin, az Oxfordi Egyetem és Ed Glaeser, a Harvard Egyetem közgazdász professzorának jelenlétében ismertették a város jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket.

Mint Foster elmondta, arra vállalkozik, hogy

összehozza a világ legjobb tervezői, építészi és mérnöki ismeretekkel rendelkező elméit Harkiv városának újjászületéséhez.

Az építész szeretné, ha a Norman Foster Foundation képviselői mellett vezető nemzetközi és ukrán építészek, dizájnerek is részt vennének az újjáépítésben. Mint mondta szeretné összekötni Ukrajna legkiemelkedőbb tehetségeit a világ minden tájáról érkező szakértőkkel és tanácsokkal, a bolygótudatosságot ötvözve a lokális cselekvéssel.

Az első lépés egy olyan alapterv elkészítése lenne, amely kötődik a régióhoz, és a múlt leginkább tisztelt, szeretett örökségeit vágyott és környezetbarát épületekkel illetve infrasturktúrával egészíti ki vagyis elhozza a jövő városát, és évtizedekkel előre felvázolja annak életét.

Arról, hogy milyen építészeti és kultúrtörténeti kincsek veszhetnek el Ukrajnában, itt és itt írtunk.

(Forrás: Dezeen, képek: Getty Images, Unsplash)

műemlék | Norman Foster | látványosság | ukrajna | harkiv

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ez történik, ha egy 19. századi templom látványos házként születik újjá

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom