Close
Ez a neves építész tervezheti újjá a háború pusztította ukrán várost

Ez a neves építész tervezheti újjá a háború pusztította ukrán várost

A népszerű brit építész Genfben vázolta elképzeléseit.

Norman Foster mostanában sokszor szerepel a hírekben, most pedig annak kapcsán írunk róla, hogy szeretne hozzájárulni a háború pusztításainak áldozatul esett Harkiv újjáépítéséhez.

A brit építész és a város polgármestere, Ihor Terekhov Genfben találkoztak, ahol többek között Ian Goldin, az Oxfordi Egyetem és Ed Glaeser, a Harvard Egyetem közgazdász professzorának jelenlétében ismertették a város jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket.

Mint Foster elmondta, arra vállalkozik, hogy

összehozza a világ legjobb tervezői, építészi és mérnöki ismeretekkel rendelkező elméit Harkiv városának újjászületéséhez.

Az építész szeretné, ha a Norman Foster Foundation képviselői mellett vezető nemzetközi és ukrán építészek, dizájnerek is részt vennének az újjáépítésben. Mint mondta szeretné összekötni Ukrajna legkiemelkedőbb tehetségeit a világ minden tájáról érkező szakértőkkel és tanácsokkal, a bolygótudatosságot ötvözve a lokális cselekvéssel.

Az első lépés egy olyan alapterv elkészítése lenne, amely kötődik a régióhoz, és a múlt leginkább tisztelt, szeretett örökségeit vágyott és környezetbarát épületekkel illetve infrasturktúrával egészíti ki vagyis elhozza a jövő városát, és évtizedekkel előre felvázolja annak életét.

Arról, hogy milyen építészeti és kultúrtörténeti kincsek veszhetnek el Ukrajnában, itt és itt írtunk.

(Forrás: Dezeen, képek: Getty Images, Unsplash)

ukrajna | harkiv | háború | Norman Foster | építész

FOLYTASD EZZEL

Zseniális finomsággal merített inspirációt a Harry Potter-könyvekből ez a ház

Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom