Ez a neves építész tervezheti újjá a háború pusztította ukrán várost

A népszerű brit építész Genfben vázolta elképzeléseit.

Norman Foster mostanában sokszor szerepel a hírekben, most pedig annak kapcsán írunk róla, hogy szeretne hozzájárulni a háború pusztításainak áldozatul esett Harkiv újjáépítéséhez.

A brit építész és a város polgármestere, Ihor Terekhov Genfben találkoztak, ahol többek között Ian Goldin, az Oxfordi Egyetem és Ed Glaeser, a Harvard Egyetem közgazdász professzorának jelenlétében ismertették a város jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket.

Mint Foster elmondta, arra vállalkozik, hogy

összehozza a világ legjobb tervezői, építészi és mérnöki ismeretekkel rendelkező elméit Harkiv városának újjászületéséhez.

Az építész szeretné, ha a Norman Foster Foundation képviselői mellett vezető nemzetközi és ukrán építészek, dizájnerek is részt vennének az újjáépítésben. Mint mondta szeretné összekötni Ukrajna legkiemelkedőbb tehetségeit a világ minden tájáról érkező szakértőkkel és tanácsokkal, a bolygótudatosságot ötvözve a lokális cselekvéssel.

Az első lépés egy olyan alapterv elkészítése lenne, amely kötődik a régióhoz, és a múlt leginkább tisztelt, szeretett örökségeit vágyott és környezetbarát épületekkel illetve infrasturktúrával egészíti ki vagyis elhozza a jövő városát, és évtizedekkel előre felvázolja annak életét.

Arról, hogy milyen építészeti és kultúrtörténeti kincsek veszhetnek el Ukrajnában, itt és itt írtunk.

(Forrás: Dezeen, képek: Getty Images, Unsplash)

Norman Foster | műemlék | ukrajna | építész | háború

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom