Close
Három éve indultak, de már ők az év legjobb belsőépítészei

Három éve indultak, de már ők az év legjobb belsőépítészei

Egy fiatal dizájnercsapat, a Pyxis Nautica nyerte Az Év Belsőépítész Cége díjat Az Év Irodája versenyen. Ez nemcsak azért nagy szó, mert a 10. Év Irodája verseny független zsűrije százhetvenöt pályázat közül választotta ki a legjobbakat, hanem azért is, mert a Pyxis egy rendkívül fiatal csapat, mindössze három éve indult.

Az elhivatottság mellett a design & build szemlélet a siker egyik titka, vagyis a Pyxis a tervezés után nem száll ki a projektből, hanem végig, akár az utolsó kép helyére kerülésééig kézben tartja a kivitelezést is. Így történt ez az Év Irodája versenyre nevezett Palazzo Hunyadi esetében is. A Vár lábánál lévő patinás épület klasszikus értékeit, erős karakterét megtartották a felújítás során, ugyanakkor bátor és határozott saját koncepciót alkottak, amelyet végig is vittek. Kifejezetten progresszív a sötétkék falú konyha: erőteljes és meglepő, és ha kivennénk az épületből, nagyon hiányozna.

A belsőépítészeti tervezéshez külön grafikai arculatot készítettek, és rátaláltak a „klasszikus grafikai tartalom, modern csavarral” irányra. Az épület különböző részein felbukkannak reneszánsz portrék, a tárgyalóban a Budavárról készült legkorábbi, 1470 körüli Schedel-féle metszet átiratát csodálhatjuk, ugyanakkor bekerült a bérbeadó által javasolt teniszpályás festmény is, amely tökéletes színharmóniában van az adott helyiség falával.

A társművészetek bevonása – amelyet a Palazzo Hunyadinál is alkalmaztak – szintén markánsan jelen van a Pyxis Nauticánál, elvégre az egyes projektjeiknél a vizuális kultúra egésze is fontos, nem csupán az építészeti megoldások; ezért is nevezik szívesebben magukat designcégnek. A Pyxist 2017 nyarán alapította Monori László, Tóth Dávid és Tótszabó Tamás, azóta a csapat duplájára bővült Péntek Ágnes, Kis Ferenc és Valastyán Igor érkezésével.

(Fotó: Jaksa Bálint)

pyxist nautica | év irodája

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram