Close
Három forró csoki borús, őszi estékre

Három forró csoki borús, őszi estékre

Hogy milyen egy tökéletes forró csoki? Krémes, bársonyos, gazdag ízvilágú, és tele van tejszínhabbal, pillecukorral és mindenféle különleges öntettel, cukorkával, csokoládéforgáccsal. Ráadásul még a meleg otthonunkból sem kell kimozdulnunk egy fenséges forró csokiért, hiszen percek alatt el tudjuk készíteni mi magunk is.

Mutatunk három változatot a kezdőn és a haladón át a legütősebb ízvilágú változatig.

A legegyszerűbb

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 1 csésze tej
  • választható feltétek: tejszínhab, pillecukor, csokoládészirup, csokoládéforgács

Elkészítés:

A tejet egy kis lábasban forrásközeli pontig melegítjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet, és habverővel elkeverjük. Azonnal tálaljuk, ízlésünk szerint díszítjük.

A kávélikőrös

Hozzávalók:

  • 1 csésze tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál holland kakaópor
  • egy csipet fahéj
  • egy csipet szerecsendió
  • kávélikőr

Elkészítés:

Egy kis lábasban összekeverjük a tejet, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat és a szerecsendiót. Jól felmelegítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a kávélikőrt. Azonnal tálaljuk, kedvünk szerint mini pillecukorral, sós karamellával és csokoládésziruppal díszítjük.

A vegán

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze vaníliás mandulatej
  • 1/2 csésze kókusztej
  • negyed tábla étcsokoládé
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • egy nagy csipet fahéj
  • egy nagy csipet őrölt cayenne bors
  • egy csipet só
  • ízlés szerinti mennyiségű barnacukor

Elkészítés:

Egy kis edénybe öntsük bele kókusztejet, mandulatejet, adjuk hozzá a csokoládédarabokat, kakaóport, fahéjat, cayenne borsot és a sót! Keverjük össze és kezdjük el felmelegíteni! Kóstoljuk meg, és ízlés szerinti mennyiségű barnacukorral édesítsük meg! Lassú tűzön hagyjuk, hogy kissé redukálódjon, így a forró csokink sűrűbb állagú lesz! Forrón tálaljuk, a tetejére nyomjunk egy jó adag növényi tejszínhabot, és szórjuk meg egy kevés fahéjjal!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Ennek a strandételnek minden falatja maga a tökéletesség
Egészen különleges champagne-okkal indíthatod a napot az egyik kedvelt budapesti étteremben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom