Close
Három forró csoki borús, őszi estékre

Három forró csoki borús, őszi estékre

Hogy milyen egy tökéletes forró csoki? Krémes, bársonyos, gazdag ízvilágú, és tele van tejszínhabbal, pillecukorral és mindenféle különleges öntettel, cukorkával, csokoládéforgáccsal. Ráadásul még a meleg otthonunkból sem kell kimozdulnunk egy fenséges forró csokiért, hiszen percek alatt el tudjuk készíteni mi magunk is.

Mutatunk három változatot a kezdőn és a haladón át a legütősebb ízvilágú változatig.

A legegyszerűbb

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 1 csésze tej
  • választható feltétek: tejszínhab, pillecukor, csokoládészirup, csokoládéforgács

Elkészítés:

A tejet egy kis lábasban forrásközeli pontig melegítjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet, és habverővel elkeverjük. Azonnal tálaljuk, ízlésünk szerint díszítjük.

A kávélikőrös

Hozzávalók:

  • 1 csésze tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál holland kakaópor
  • egy csipet fahéj
  • egy csipet szerecsendió
  • kávélikőr

Elkészítés:

Egy kis lábasban összekeverjük a tejet, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat és a szerecsendiót. Jól felmelegítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a kávélikőrt. Azonnal tálaljuk, kedvünk szerint mini pillecukorral, sós karamellával és csokoládésziruppal díszítjük.

A vegán

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze vaníliás mandulatej
  • 1/2 csésze kókusztej
  • negyed tábla étcsokoládé
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • egy nagy csipet fahéj
  • egy nagy csipet őrölt cayenne bors
  • egy csipet só
  • ízlés szerinti mennyiségű barnacukor

Elkészítés:

Egy kis edénybe öntsük bele kókusztejet, mandulatejet, adjuk hozzá a csokoládédarabokat, kakaóport, fahéjat, cayenne borsot és a sót! Keverjük össze és kezdjük el felmelegíteni! Kóstoljuk meg, és ízlés szerinti mennyiségű barnacukorral édesítsük meg! Lassú tűzön hagyjuk, hogy kissé redukálódjon, így a forró csokink sűrűbb állagú lesz! Forrón tálaljuk, a tetejére nyomjunk egy jó adag növényi tejszínhabot, és szórjuk meg egy kevés fahéjjal!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay)

csoki | tej | ősz | recept | forró csokoládé

FOLYTASD EZZEL

Luxus utasellátó nyílt a csopaki vasútállomáson

Harmincöt perc alatt elkészül a legmegúszósabb karácsonyi menü

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram