Hogy milyen egy tökéletes forró csoki? Krémes, bársonyos, gazdag ízvilágú, és tele van tejszínhabbal, pillecukorral és mindenféle különleges öntettel, cukorkával, csokoládéforgáccsal. Ráadásul még a meleg otthonunkból sem kell kimozdulnunk egy fenséges forró csokiért, hiszen percek alatt el tudjuk készíteni mi magunk is.
Mutatunk három változatot a kezdőn és a haladón át a legütősebb ízvilágú változatig.
A legegyszerűbb
Hozzávalók:
- 2 evőkanál mogyorókrém
- 1 csésze tej
- választható feltétek: tejszínhab, pillecukor, csokoládészirup, csokoládéforgács
Elkészítés:
A tejet egy kis lábasban forrásközeli pontig melegítjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet, és habverővel elkeverjük. Azonnal tálaljuk, ízlésünk szerint díszítjük.
A kávélikőrös
Hozzávalók:
- 1 csésze tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 csapott evőkanál holland kakaópor
- egy csipet fahéj
- egy csipet szerecsendió
- kávélikőr
Elkészítés:
Egy kis lábasban összekeverjük a tejet, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat és a szerecsendiót. Jól felmelegítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a kávélikőrt. Azonnal tálaljuk, kedvünk szerint mini pillecukorral, sós karamellával és csokoládésziruppal díszítjük.
A vegán
Hozzávalók:
- 1/2 csésze vaníliás mandulatej
- 1/2 csésze kókusztej
- negyed tábla étcsokoládé
- 1 evőkanál holland kakaópor
- egy nagy csipet fahéj
- egy nagy csipet őrölt cayenne bors
- egy csipet só
- ízlés szerinti mennyiségű barnacukor
Elkészítés:
Egy kis edénybe öntsük bele kókusztejet, mandulatejet, adjuk hozzá a csokoládédarabokat, kakaóport, fahéjat, cayenne borsot és a sót! Keverjük össze és kezdjük el felmelegíteni! Kóstoljuk meg, és ízlés szerinti mennyiségű barnacukorral édesítsük meg! Lassú tűzön hagyjuk, hogy kissé redukálódjon, így a forró csokink sűrűbb állagú lesz! Forrón tálaljuk, a tetejére nyomjunk egy jó adag növényi tejszínhabot, és szórjuk meg egy kevés fahéjjal!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Pixabay)
ital | recept | tej | kakaó | csoki
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!