Close
Ezzel a három grillétellel rúgd be a BBQ-szezont!

Ezzel a három grillétellel rúgd be a BBQ-szezont!

Ahogy egyre melegszik az idő, úgy vesszük elő mind szívesebben a kerti grillt. Mutatunk három elképesztő receptet, ami méltó arra, hogy megnyissa ezt a rendhagyó a BBQ-szezont!

Grillezett spárga, a legegyszerűbb köret

Hozzávalók:

  • 1 csokor spárga, a fás végei levágva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése:

A spárgát beleforgatjuk az olajba, alaposan sózzuk és borsozzuk. A felmelegített grillrácsra helyezzük és 3-4 percig sütjük, időről időre megfordítjuk. Előételként vagy köretként kínáljuk.

Szójaszószos sertésszeletek

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 4 csont nélküli sertéskaraj

Elkészítése:

  1. A mézet, a szójaszószt, a fokhagymát és a pirospaprikát keverjük össze egy nagy tálban. Tegyük bele a sertésszeleteket, masszírozzuk bele a marinádot, fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre!
  2. Közepesen magas lángon oldalanként 8 percig süssük a húsokat, tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig!

Klasszikus hamburger

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • só, bors
  • 3 szelet cheddar sajt

A tálaláshoz:

  • 3 hamburger zsemle
  • 1 nagy paradicsom vékonyra szeletelve
  • 1 kis vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 3 levél jégsaláta
  • ketchup
  • mustár
  • majonéz

Elkészítése:

  1. A marhahúst osszuk három egyenlő részre, és formázzunk belőlük pogácsákat! Fűszerezzük mindkét oldalukat sóval és borssal! A húspogácsák közepébe nyomjunk az ujjunkkal egy kis mélyedést!
  2. A grillezőt állítsuk magas hőfokra, helyezzük rájuk a húspogácsákat, és süssünk kérget rájuk! Majd oldalanként 6-6 percig süssük kissé alacsonyabb hőfokon! A sajtot az utolsó két percben helyezzük rá, hogy szépen meg tudjon olvadni!
  3. Vágjuk ketté a hamburgerzsömlét, az aljára kenjünk tetszőleges szószt, majd mehet rá egy szelet jégsaláta! Utána következik a hús a ráolvasztott sajttal, majd a paradicsom és a vöröshagyma! Ízlésünk szerint további szósszal ízesíthetjük. Végül helyezzük rá a hamburgerzsemle tetejét! Frissen fogyasszuk!

Ha este nyolc után éheznénk meg, nem kell kétségbe esnünk, hiszen több fantasztikus burgerező is csak arra vár, hogy leadjuk a rendelésünket. Körbenéztünk, hogy a fővárosban honnan tudunk csúcskategóriás burgereket szerezni.

(Fotók: Getty Images)

grill | gasztronómia | grillezés | hamburger | BBQ

FOLYTASD EZZEL

Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Hatalmasat bukott Gordon Ramsay

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom