Close
Ezzel a három grillétellel rúgd be a BBQ-szezont!

Ezzel a három grillétellel rúgd be a BBQ-szezont!

Ahogy egyre melegszik az idő, úgy vesszük elő mind szívesebben a kerti grillt. Mutatunk három elképesztő receptet, ami méltó arra, hogy megnyissa ezt a rendhagyó a BBQ-szezont!

Grillezett spárga, a legegyszerűbb köret

Hozzávalók:

  • 1 csokor spárga, a fás végei levágva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése:

A spárgát beleforgatjuk az olajba, alaposan sózzuk és borsozzuk. A felmelegített grillrácsra helyezzük és 3-4 percig sütjük, időről időre megfordítjuk. Előételként vagy köretként kínáljuk.

Szójaszószos sertésszeletek

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 4 csont nélküli sertéskaraj

Elkészítése:

  1. A mézet, a szójaszószt, a fokhagymát és a pirospaprikát keverjük össze egy nagy tálban. Tegyük bele a sertésszeleteket, masszírozzuk bele a marinádot, fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre!
  2. Közepesen magas lángon oldalanként 8 percig süssük a húsokat, tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig!

Klasszikus hamburger

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • só, bors
  • 3 szelet cheddar sajt

A tálaláshoz:

  • 3 hamburger zsemle
  • 1 nagy paradicsom vékonyra szeletelve
  • 1 kis vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 3 levél jégsaláta
  • ketchup
  • mustár
  • majonéz

Elkészítése:

  1. A marhahúst osszuk három egyenlő részre, és formázzunk belőlük pogácsákat! Fűszerezzük mindkét oldalukat sóval és borssal! A húspogácsák közepébe nyomjunk az ujjunkkal egy kis mélyedést!
  2. A grillezőt állítsuk magas hőfokra, helyezzük rájuk a húspogácsákat, és süssünk kérget rájuk! Majd oldalanként 6-6 percig süssük kissé alacsonyabb hőfokon! A sajtot az utolsó két percben helyezzük rá, hogy szépen meg tudjon olvadni!
  3. Vágjuk ketté a hamburgerzsömlét, az aljára kenjünk tetszőleges szószt, majd mehet rá egy szelet jégsaláta! Utána következik a hús a ráolvasztott sajttal, majd a paradicsom és a vöröshagyma! Ízlésünk szerint további szósszal ízesíthetjük. Végül helyezzük rá a hamburgerzsemle tetejét! Frissen fogyasszuk!

Ha este nyolc után éheznénk meg, nem kell kétségbe esnünk, hiszen több fantasztikus burgerező is csak arra vár, hogy leadjuk a rendelésünket. Körbenéztünk, hogy a fővárosban honnan tudunk csúcskategóriás burgereket szerezni.

(Fotók: Getty Images)

BBQ | grill | hamburger | grillezés | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Lesújtó képet festenek Magyarországról ezek az adatok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram