Close
Ezzel a három grillétellel rúgd be a BBQ-szezont!

Ezzel a három grillétellel rúgd be a BBQ-szezont!

Ahogy egyre melegszik az idő, úgy vesszük elő mind szívesebben a kerti grillt. Mutatunk három elképesztő receptet, ami méltó arra, hogy megnyissa ezt a rendhagyó a BBQ-szezont.

Grillezett spárga, a legegyszerűbb köret

Hozzávalók:

  • 1 csokor spárga, a fás végei levágva
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • Só, bors

Elkészítése:

A spárgát beleforgatjuk az olajba, alaposan sózzuk és borsozzuk. A felmelegített grillrácsra helyezzük és 3-4 percig sütjük, időről időre megfordítjuk. Előételként, vagy köretként kínáljuk.

Szójaszószos sertésszeletek

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 4 csont nélküli sertéskaraj

Elkészítése:

Első lépés: A mézet, a szójaszószt, a fokhagymát és a pirospaprikát keverjük össze egy nagy tálban. Tegyük bele a sertésszeleteket, masszírozzuk bele a marinádot, fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre!

Második lépés: Közepesen magas lángon oldalanként 8 percig süssük a húsokat, tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig!

Klasszikus hamburger

Hozzávalók:

  • 30 dekagramm darált marhahús
  • só, bors
  • 3 szelet cheddar sajt

A tálaláshoz:

  • 3 hamburger zsemle
  • 1 nagy paradicsom vékonyra szeletelve
  • 1 kis vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 3 levél jégsaláta
  • Ketchup
  • Mustár
  • Majonéz

Elkészítése:

Első lépés: A marhahúst osszuk három egyenlő részre és formázzunk belőlük pogácsákat! Fűszerezzük mindkét oldalukat sóval és borssal! A húspogácsák közepébe nyomjunk az ujjunkkal egy kis mélyedést!

Második lépés: A grillezőt állítsuk magas hőfokra, helyezzük rájuk a húspogácsákat és süssünk kérget rájuk! Majd oldalanként 6-6 percig süssük kissé alacsonyabb hőfokon! A sajtot az utolsó két percben helyezzük rá, hogy szépen meg tudjon olvadni!

Harmadik lépés: Vágjuk ketté a hamburgerzsömlét, az aljára kenjünk tetszőleges szószt, majd mehet rá egy szelet jégsaláta! Utána következik a hús a ráolvasztott sajttal, majd a paradicsom és a vöröshagyma! Ízlésünk szerint további szósszal ízesíthetjük. Végül helyezzük rá a hamburgerzsemle tetejét! Frissen fogyasszuk!

Ha este nyolc után éheznénk meg, nem kell kétségbe esnünk, hiszen több fantasztikus burgerező is csak arra vár, hogy leadjuk a rendelésünket. Körbenéztünk, hogy a fővárosban honnan tudunk csúcskategóriás burgereket szerezni.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Rómában üzembe helyezték az első pizzaautomatát
A koktél, ami több mint egy női név
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom