Mennyi lehet az a maximális összeg, amennyit hajlandóak lennénk fizetni egy hamburgerért? Nyilván sok mindentől függ, de öt-hatezer forintot könnyedén otthagyhatunk egy jobb étteremben felszolgált fogásért. A világ legdrágább hamburgere is nagyjából ennyibe kerül, csak épp forint helyett dollárban.
Ha szeretnénk megkóstolni a minden ízében különleges falatot, akkor Las Vegasba, közelebbről a Mandalay Bay Casinóba kell utaznunk érte. Ott a neves francia séf, Hubert Keller által irányított Fleur étteremben kérhetjük ki a hasonló nevet (FleurBurger 5000) viselő burgert, amely mi másból is készülhetne, mint a jelenleg kapható legdrágább marhahúsból, a wagyuból.
A wagyu marhák azért számítanak egyedinek, mert az évek során az igavonáshoz szükséges energiát zsírtartalék formájában egyenletesen tudták elraktározni izomrostjaikban, eme képességüknek köszönhetően lett szinte művészien márványozott húsuk.
A Fleur de Lys, magyarul Liliom névre keresztelt hamburgerben a mákkal hintett bucik közé a húspogácsán kívül libamájat, fekete szarvasgombát, zöldségeket és egy titkos összetevőjű szószt pakolnak még.
Hogy teljes legyen az élmény, a hamburgert 1995-ös Chateu Petrus borral lehet leöblíteni. Az italt szintén műfaja legdrágábbjai között jegyzik, ezért kerül a kevéske sült krumplival és gombával kiegészített menü ötezer dollárba.
A hamburger mellett nagyrészt francia ételeket találunk az egyébként nem a legdrágább éttermek közé sorolt Fleurben, ahol a bisztrójellegű konyhában többek között klasszikus hagymalevest, kakast borban vagy francia steaket is kérhetünk, ha beérjük kevesebbel.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
legdrágább | világ | wagyu | fleur burger | las vegas | szálloda
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!