Close
Odáig lesznek ezért a szendvicsért a Wall Street pénzemberei

Odáig lesznek ezért a szendvicsért a Wall Street pénzemberei

Alig várják majd a Wall Street húzóemberei az ebédszünetet, hogy gyorsan leugorjanak a Don Wagyu étterembe. Egy szendvicsre. Igen, arra, ugyanis a New York-i pénzügyi negyed egyik legújabb helyén wagyu marhából készült szendviccsel házasítják a street food és a fine dining világát.

Mint ismeretes, a wagyu marhák azért számítanak egyedinek, mert az évek során az igavonáshoz szükséges energiát zsírtartalék formájában egyenletesen tudták elraktározni izomrostjaikban, eme képességüknek köszönhetően lett szinte művészien márványozott húsuk.

A saját húsérlelővel is rendelkező hely séfje szerint azért találták ki, hogy prémium marhából összepakolt szendvicsekkel lepik meg a világot, mert a szendvicsezés a fine dining felé fordul.

Az ezer négyzetméteres étterem június 27-én nyit a South William Streeten.

New York új kedvencébe első körben háromféle wagyuból gyártott szendvicsbe haraphatunk bele – mindhárman másféle minőséget és árat tudnak. A Washugyu fantázianevűvel huszonöt dollárért kóstolhatjuk meg az amerikai és a japán marha húsának keverékéből készült variációt, míg az A5 Ozakiban japán wagyu farmról érkező húst tömnek a kenyerek közé, amiért száznyolcvanöt dollárt kérnek. A menühoz házi savanyúság is jár, az étel leöblítéséhez különleges japán whiskyket és a közeljövőben szintén Japánból importált söröket ajánlanak.

Nem véletlenül írtuk az elején az ebédidőt, mert a Don Wagyuban egy nap maximum kétszáz adagot adnak el és amint elfogy ez a mennyiség, már teszik is ki a bezárt táblát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Uncrate.com, Getty Images)

fine dining | street food | étterem | wagyu | A5 Ozaki

FOLYTASD EZZEL

Négy budapesti étterem, ahol a tél legjobb ízeit kóstolhatod

Túl sok vizet iszunk naponta egy új kutatás szerint 

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram