Alig várják majd a Wall Street húzóemberei az ebédszünetet, hogy gyorsan leugorjanak a Don Wagyu étterembe. Egy szendvicsre. Igen, arra, ugyanis a New York-i pénzügyi negyed egyik legújabb helyén wagyu marhából készült szendviccsel házasítják a street food és a fine dining világát.
Mint ismeretes, a wagyu marhák azért számítanak egyedinek, mert az évek során az igavonáshoz szükséges energiát zsírtartalék formájában egyenletesen tudták elraktározni izomrostjaikban, eme képességüknek köszönhetően lett szinte művészien márványozott húsuk.
A saját húsérlelővel is rendelkező hely séfje szerint azért találták ki, hogy prémium marhából összepakolt szendvicsekkel lepik meg a világot, mert a szendvicsezés a fine dining felé fordul.
Az ezer négyzetméteres étterem június 27-én nyit a South William Streeten.
New York új kedvencébe első körben háromféle wagyuból gyártott szendvicsbe haraphatunk bele – mindhárman másféle minőséget és árat tudnak. A Washugyu fantázianevűvel huszonöt dollárért kóstolhatjuk meg az amerikai és a japán marha húsának keverékéből készült variációt, míg az A5 Ozakiban japán wagyu farmról érkező húst tömnek a kenyerek közé, amiért száznyolcvanöt dollárt kérnek. A menühoz házi savanyúság is jár, az étel leöblítéséhez különleges japán whiskyket és a közeljövőben szintén Japánból importált söröket ajánlanak.
Nem véletlenül írtuk az elején az ebédidőt, mert a Don Wagyuban egy nap maximum kétszáz adagot adnak el és amint elfogy ez a mennyiség, már teszik is ki a bezárt táblát.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Uncrate.com, Getty Images)
new york | wall street | fine dining | marha | street food | A5 Ozaki
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!