Alig várják majd a Wall Street húzóemberei az ebédszünetet, hogy gyorsan leugorjanak a Don Wagyu étterembe. Egy szendvicsre. Igen, arra, ugyanis a New York-i pénzügyi negyed egyik legújabb helyén wagyu marhából készült szendviccsel házasítják a street food és a fine dining világát.
Mint ismeretes, a wagyu marhák azért számítanak egyedinek, mert az évek során az igavonáshoz szükséges energiát zsírtartalék formájában egyenletesen tudták elraktározni izomrostjaikban, eme képességüknek köszönhetően lett szinte művészien márványozott húsuk.
A saját húsérlelővel is rendelkező hely séfje szerint azért találták ki, hogy prémium marhából összepakolt szendvicsekkel lepik meg a világot, mert a szendvicsezés a fine dining felé fordul.
Az ezer négyzetméteres étterem június 27-én nyit a South William Streeten.
New York új kedvencébe első körben háromféle wagyuból gyártott szendvicsbe haraphatunk bele – mindhárman másféle minőséget és árat tudnak. A Washugyu fantázianevűvel huszonöt dollárért kóstolhatjuk meg az amerikai és a japán marha húsának keverékéből készült variációt, míg az A5 Ozakiban japán wagyu farmról érkező húst tömnek a kenyerek közé, amiért száznyolcvanöt dollárt kérnek. A menühoz házi savanyúság is jár, az étel leöblítéséhez különleges japán whiskyket és a közeljövőben szintén Japánból importált söröket ajánlanak.
Nem véletlenül írtuk az elején az ebédidőt, mert a Don Wagyuban egy nap maximum kétszáz adagot adnak el és amint elfogy ez a mennyiség, már teszik is ki a bezárt táblát.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Uncrate.com, Getty Images)
marha | washagyu | A5 Ozaki | street food | étterem | fine dining
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!