Alig várják majd a Wall Street húzóemberei az ebédszünetet, hogy gyorsan leugorjanak a Don Wagyu étterembe. Egy szendvicsre. Igen, arra, ugyanis a New York-i pénzügyi negyed egyik legújabb helyén wagyu marhából készült szendviccsel házasítják a street food és a fine dining világát.
Mint ismeretes, a wagyu marhák azért számítanak egyedinek, mert az évek során az igavonáshoz szükséges energiát zsírtartalék formájában egyenletesen tudták elraktározni izomrostjaikban, eme képességüknek köszönhetően lett szinte művészien márványozott húsuk.
A saját húsérlelővel is rendelkező hely séfje szerint azért találták ki, hogy prémium marhából összepakolt szendvicsekkel lepik meg a világot, mert a szendvicsezés a fine dining felé fordul.
Az ezer négyzetméteres étterem június 27-én nyit a South William Streeten.
New York új kedvencébe első körben háromféle wagyuból gyártott szendvicsbe haraphatunk bele – mindhárman másféle minőséget és árat tudnak. A Washugyu fantázianevűvel huszonöt dollárért kóstolhatjuk meg az amerikai és a japán marha húsának keverékéből készült variációt, míg az A5 Ozakiban japán wagyu farmról érkező húst tömnek a kenyerek közé, amiért száznyolcvanöt dollárt kérnek. A menühoz házi savanyúság is jár, az étel leöblítéséhez különleges japán whiskyket és a közeljövőben szintén Japánból importált söröket ajánlanak.
Nem véletlenül írtuk az elején az ebédidőt, mert a Don Wagyuban egy nap maximum kétszáz adagot adnak el és amint elfogy ez a mennyiség, már teszik is ki a bezárt táblát.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Uncrate.com, Getty Images)
szendvics | A5 Ozaki | new york | fine dining | étterem
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!