Odáig lesznek ezért a szendvicsért a Wall Street pénzemberei

Alig várják majd a Wall Street húzóemberei az ebédszünetet, hogy gyorsan leugorjanak a Don Wagyu étterembe. Egy szendvicsre. Igen, arra, ugyanis a New York-i pénzügyi negyed egyik legújabb helyén wagyu marhából készült szendviccsel házasítják a street food és a fine dining világát.

Mint ismeretes, a wagyu marhák azért számítanak egyedinek, mert az évek során az igavonáshoz szükséges energiát zsírtartalék formájában egyenletesen tudták elraktározni izomrostjaikban, eme képességüknek köszönhetően lett szinte művészien márványozott húsuk.

A saját húsérlelővel is rendelkező hely séfje szerint azért találták ki, hogy prémium marhából összepakolt szendvicsekkel lepik meg a világot, mert a szendvicsezés a fine dining felé fordul.

Az ezer négyzetméteres étterem június 27-én nyit a South William Streeten.

New York új kedvencébe első körben háromféle wagyuból gyártott szendvicsbe haraphatunk bele – mindhárman másféle minőséget és árat tudnak. A Washugyu fantázianevűvel huszonöt dollárért kóstolhatjuk meg az amerikai és a japán marha húsának keverékéből készült variációt, míg az A5 Ozakiban japán wagyu farmról érkező húst tömnek a kenyerek közé, amiért száznyolcvanöt dollárt kérnek. A menühoz házi savanyúság is jár, az étel leöblítéséhez különleges japán whiskyket és a közeljövőben szintén Japánból importált söröket ajánlanak.

Nem véletlenül írtuk az elején az ebédidőt, mert a Don Wagyuban egy nap maximum kétszáz adagot adnak el és amint elfogy ez a mennyiség, már teszik is ki a bezárt táblát.

Ez is érdekelhet:
Első alkalommal Japánon kívül is meg lehet vásárolni a világ legritkább steakjét

Legközelebb nyáron vásárolhatunk a világ legritkábban fellelhető marhahús fajtájából, de igen szerencsésnek és gyorsnak kell lennünk.

(Fotók: Uncrate.com, Getty Images)

étterem | street food | wagyu | washagyu | marha | fine dining

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés