Ahogy beköszönt az ősz, és egyre hűvösödik idő, úgy vágyunk jobban és jobban a forró italokra. Bármennyire is szeretjük az egyszerű kávét egy kis tejjel és cukorral, az év ezen időszakában érdemes kísérletezni. Ha különböző ízkombinációkkal játszunk, a végeredmény tényleg egy olyan különleges kávé lesz, ami mellett jó a fotelba beülni egy bestsellerrel.
Összeállításunkban az édes, tejes, habos kávékért rajongóknak kedvezünk három, igazán őszi ízvilágú lattéval.
Tökös latte
Ha az őszre gondolunk, elsőként a sütőtök és a fahéj juthat az eszünkbe.
Jó hír, hogy mindkettő tökéletes kiegészítő eleme lehet a tejeskávénak, ráadásul az ital elkészítése is rendkívül egyszerű.
Nincs más dolgunk, minthogy egy evőkanálnyi sütőtökpürét, tejet, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, egy kevés vaníliaaromát egy lábasban összemelegítsünk egy nagy adag feketekávéval.
Akkor lesz tökéletes, ha szép, sima, homogén állagú lesz az italunk. Ekkor öntsük egy bögrébe, nyomjunk rá jókora adag tejszínhabot, és szórjuk meg fahéjjal!
Karamellás-mogyorókrémes tejeskávé
Ha kimaxolnánk az őszi ízeket, egy kis lábasba készítsünk egy kevés karamellát, öntsük fel másfél deci mandulatejjel, keverjünk el benne egy nagy teáskanálnyi mogyorókrémet, majd adjunk hozzá egy adag erős espressót! Amikor minden alkotóelem összemelegedett, adagoljuk csészékbe, és már fogyaszthatjuk is!
Persze ebben az esetben is tovább fokozhatjuk a forró italunkat tejszínhabbal és csokoládéforgácsokkal.
Sós karamellás, juharszirupos latte
A karamella nemcsak édesen, de sósan is kiváló kiegészítő eleme lehet a tejeskávénak.
Készítsünk hagyományos karamellát, majd húzzuk le a tűzről, keverjünk hozzá egy kávéskanálnyi sós vajat és egy csipet sót! Ezt öntsük fel mandulatejjel, egy adag feketekávéval és egy kevés fahéjjal! Adjunk hozzá annyi juharszirupot, amennyit ízlésünk enged. Máris fogyaszthatjuk!
(Fotók: Getty Images)
csokoládé | receptek | otthonra | mogyoró | tippek | őszi
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!