Ahogy beköszönt az ősz, és egyre hűvösödik idő, úgy vágyunk jobban és jobban a forró italokra. Bármennyire is szeretjük az egyszerű kávét egy kis tejjel és cukorral, az év ezen időszakában érdemes kísérletezni. Ha különböző ízkombinációkkal játszunk, a végeredmény tényleg egy olyan különleges kávé lesz, ami mellett jó a fotelba beülni egy bestsellerrel.
Összeállításunkban az édes, tejes, habos kávékért rajongóknak kedvezünk három, igazán őszi ízvilágú lattéval.
Tökös latte
Ha az őszre gondolunk, elsőként a sütőtök és a fahéj juthat az eszünkbe.
Jó hír, hogy mindkettő tökéletes kiegészítő eleme lehet a tejeskávénak, ráadásul az ital elkészítése is rendkívül egyszerű.
Nincs más dolgunk, minthogy egy evőkanálnyi sütőtökpürét, tejet, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, egy kevés vaníliaaromát egy lábasban összemelegítsünk egy nagy adag feketekávéval.
Akkor lesz tökéletes, ha szép, sima, homogén állagú lesz az italunk. Ekkor öntsük egy bögrébe, nyomjunk rá jókora adag tejszínhabot, és szórjuk meg fahéjjal!
Karamellás-mogyorókrémes tejeskávé
Ha kimaxolnánk az őszi ízeket, egy kis lábasba készítsünk egy kevés karamellát, öntsük fel másfél deci mandulatejjel, keverjünk el benne egy nagy teáskanálnyi mogyorókrémet, majd adjunk hozzá egy adag erős espressót! Amikor minden alkotóelem összemelegedett, adagoljuk csészékbe, és már fogyaszthatjuk is!
Persze ebben az esetben is tovább fokozhatjuk a forró italunkat tejszínhabbal és csokoládéforgácsokkal.
Sós karamellás, juharszirupos latte
A karamella nemcsak édesen, de sósan is kiváló kiegészítő eleme lehet a tejeskávénak.
Készítsünk hagyományos karamellát, majd húzzuk le a tűzről, keverjünk hozzá egy kávéskanálnyi sós vajat és egy csipet sót! Ezt öntsük fel mandulatejjel, egy adag feketekávéval és egy kevés fahéjjal! Adjunk hozzá annyi juharszirupot, amennyit ízlésünk enged. Máris fogyaszthatjuk!
(Fotók: Getty Images)
kávé | juharszirup | otthonra | mogyoró | latte
Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!