Három isteni sörkorcsolya az esti meccsnézéshez

A labdarúgó Európa-bajnokság világszerte milliókat ültet a televízió képernyője elé. A jobbnál jobb meccsekhez pedig behűtött sört és snack dukál. Ez utóbbira mutatunk három, igazán gyorsan és könnyen elkészíthető alternatívát.

A bajor perec az egyik olyan klasszikus sörkorcsolya, amivel nem lehet mellé lőni, de szintén rendkívül népszerű a minden földi jóval megpakolt nachos tál és a nagyjából tizenöt perc alatt elkészülő mini hot dogok is.

Perec

Hozzávalók:

  • 50 dekagramm liszt
  • 1 zacskó porélesztő
  • 3 deciliter tej
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 5 dekagramm sós vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 nagy csipet só

Elkészítése:

Első lépés: Egy tálba beletesszük a lisztet, ráöntjük a langyos vizet, hozzáadjuk az élesztőt és a vajat, majd megsózzuk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ekkor 8-10 részre osztjuk attól függően, hogy mekkora pereceket szeretnénk készíteni. A tésztát megsodorjuk, perecet formázunk belőle és félretesszük, hogy pihenjen 15-20 percet.

Második lépés: Amíg a perecek pihennek, vizet forralunk. Beleszórjuk a sütőport és amikor lobog a víz, egyesével belemártjuk a pereceket. Nagyjából 30 másodpercig hagyjuk főni a forró vízben, majd óvatosan kivesszük belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Harmadik lépés: A tepsin fél órát hagyjuk pihenni az előfőzött pereceket, majd előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon készre sütjük.

Nachos tál

Hozzávalók:

  • 1 zacskó nachos
  • 1 üveg salsa vagy sajtszósz
  • 1 grillcsirke
  • apró kockára vágott lilahagyma
  • felkarikázott újhagyma
  • csemegeuborka szeletelve

Elkészítése: Egy tál aljára szórjuk a nachost, ráöntjük a tetszőleges szószt, majd megpakoljuk ízlésünk szerint tépett grillcsirkével, frissen vágott hagymákkal és csemegeuborkákkal.

Mini hot dogok

Hozzávalók:

  • 1 csomag virsli
  • 1 csomag pizzatészta
  • 1 tojás

Elkészítése: A pizzatésztát kicsomagoljuk és felcsíkozzuk, a virsliket pedig akkora darabokra vágjuk, amekkora mini hot dogokat szeretnénk. Mindegyik virslidarabot belecsomagoljuk egy darab tésztába, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és elkevert tojással megkenjük. 180 fokon aranybarnára sütjük.

(Fotók: Getty Images)

tipp | perec | európa-bajnokság | sörkorcsolya | meccsnézés

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom