Három isteni sörkorcsolya az esti meccsnézéshez

A labdarúgó Európa-bajnokság világszerte milliókat ültet a televízió képernyője elé. A jobbnál jobb meccsekhez pedig behűtött sört és snack dukál. Ez utóbbira mutatunk három, igazán gyorsan és könnyen elkészíthető alternatívát.

A bajor perec az egyik olyan klasszikus sörkorcsolya, amivel nem lehet mellé lőni, de szintén rendkívül népszerű a minden földi jóval megpakolt nachos tál és a nagyjából tizenöt perc alatt elkészülő mini hot dogok is.

Perec

Hozzávalók:

  • 50 dekagramm liszt
  • 1 zacskó porélesztő
  • 3 deciliter tej
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 5 dekagramm sós vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 nagy csipet só

Elkészítése:

Első lépés: Egy tálba beletesszük a lisztet, ráöntjük a langyos vizet, hozzáadjuk az élesztőt és a vajat, majd megsózzuk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ekkor 8-10 részre osztjuk attól függően, hogy mekkora pereceket szeretnénk készíteni. A tésztát megsodorjuk, perecet formázunk belőle és félretesszük, hogy pihenjen 15-20 percet.

Második lépés: Amíg a perecek pihennek, vizet forralunk. Beleszórjuk a sütőport és amikor lobog a víz, egyesével belemártjuk a pereceket. Nagyjából 30 másodpercig hagyjuk főni a forró vízben, majd óvatosan kivesszük belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Harmadik lépés: A tepsin fél órát hagyjuk pihenni az előfőzött pereceket, majd előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon készre sütjük.

Nachos tál

Hozzávalók:

  • 1 zacskó nachos
  • 1 üveg salsa vagy sajtszósz
  • 1 grillcsirke
  • apró kockára vágott lilahagyma
  • felkarikázott újhagyma
  • csemegeuborka szeletelve

Elkészítése: Egy tál aljára szórjuk a nachost, ráöntjük a tetszőleges szószt, majd megpakoljuk ízlésünk szerint tépett grillcsirkével, frissen vágott hagymákkal és csemegeuborkákkal.

Mini hot dogok

Hozzávalók:

  • 1 csomag virsli
  • 1 csomag pizzatészta
  • 1 tojás

Elkészítése: A pizzatésztát kicsomagoljuk és felcsíkozzuk, a virsliket pedig akkora darabokra vágjuk, amekkora mini hot dogokat szeretnénk. Mindegyik virslidarabot belecsomagoljuk egy darab tésztába, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és elkevert tojással megkenjük. 180 fokon aranybarnára sütjük.

(Fotók: Getty Images)

nachos | foci | európa-bajnokság | tipp | meccsnézés

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom