Close
Íme három isteni nyári koktél, ami tonikkal készül

Íme három isteni nyári koktél, ami tonikkal készül

A gin tonik tipikus nyári ital, azonban ha tovább gondoljuk, egészen különleges ízkombinációkat kaphatunk, amelyek tényleg frissítően hatnak a kánikulában.

Grapefruittal az igazi nyárért

A grapefruitos tonik alapja az úgynevezett Paloma koktél, amely a citrus levén kívül szódát és tequilát is tartalmaz. Ennek könnyedebb változatához pedig még szirupok készítésére sincs szükség, így aztán tényleg egyszerűen elkészíthető otthoni körülmények között is.

Elkészítése: Egy magas falú pohárba jeget halmozunk, ráöntünk 60 milliliter grapefruit-levet, ugyanennyi tonikot és 45 milliliter blanco tequilát. Összekeverjük, majd egy nagy szár rozmaringgal és fél szelet grapefruittal díszítjük.

Sherry-vel az ütős kombinációért

A tonik számos alkohollal jól párosítható, a sherry pedig különösen jól áll neki. Érdemes olyat választani, ami könnyedebb, szárazabb fajta, így frissítő, de összetett ízvilágú alapanyagként szolgálhat.

Elkészítése: Egy kis borospohárban vagy jéggel megpakolt pohárban keverjünk össze gyors mozdulatokkal 75 milliliter sherryt és ugyanennyi tonikot! Díszítsük menta ággal és lime héjjal!

G&T egy kis extrával

Manapság nagyon népszerűek azok a gin tonik variációk, amelyeket hatalmas pohárban rengeteg körettel megpakolva kínálnak. Maximálisan frissítő változatának központi eleme az uborka, amely észrevétlenül segíti a szervezet hidratáltságát még akkor is, ha alkoholt társítunk hozzá.

Elkészítése: Vágjunk két nagyobb darab lime héjat, tegyük egy tálkába és zúzzuk össze, hogy az aromái felszabadulhassanak! Ezt követően vágunk négy vékony uborkaszeletet, beletesszük a pohárba a lime héjjal együtt, hozzáadunk 45 milliliter gint és összekeverjük. Rátöltünk körülbelül 90 milliliter tonikot és ismét átkeverjük. Még vékonyabb uborkaszeletekkel és lime darabokkal díszítjük.

Hétvégén kerti partira készülsz és lenyűgöznéd a vendégeket? Ezekkel a koktélokkal biztosan sikert fogsz aratni, ráadásul rendkívül egyszerűen elkészíthetők, különösebb speciális eszközökre sincs szükség hozzá a hobbi koktélkeverő szetten kívül.

(Fotók: Getty Images)

nyár | ital | recept | alkohol | gin

FOLYTASD EZZEL

Luxus utasellátó nyílt a csopaki vasútállomáson

Harmincöt perc alatt elkészül a legmegúszósabb karácsonyi menü

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram