Három őszi-téli lookbook, amit érdemes szemügyre venni

Támad a nouvelle vague és az elegáns sístílus. Három brand, ami nagyon tetszetősen ötvözi az eleganciát és a maszkulinitást.

Massimo Dutti: Iconic Drive

Totális hatvanas évek vibe-ot hoz a barcelonai Massimo Dutti új 2017-es őszi-téli kollekciója, ránézünk, és szinte máris peregni kezd előttünk a francia új hullám Jean-Paul Belmondóval, Goddard-ral és Truffaut-val. A lookbook fotói is olyanok (nem is beszélve a videóról), mintha stilleket látnánk egy soha be nem mutatott nouvelle vague alkotásból: szavakkal nehezen kifejezhető lezserség, nem tolakodó, de határozott maszkulinitás, vastag textúrák, gyapjúpulóverek és nadrágok, szarvasbőrkabát, és a kihagyhatatlan garbó, a párizsi anarchista egyetemi tanárok és diákok egyenviselete.

Alps & Meters: 2017 AW

Nagyon hasonló energiákkal operál a síruházat Armanija, az Alps & Meters: a hetvenes-nyolcvanas évek világát idézik meg. Ha már filmes hasonlatokkal éltünk az előbb, akkor ki is tartunk jó szokásunk mellett: az A&M 2017-es őszi-téli kollekciói olyanok, mintha egy James Bond-film elevenedne meg (Roger Moore-korszak, Szigorúan bizalmas 1981-ből). Időtlen, makulátlan és szintén nagyon férfias, és ha ezekkel a jelzőkkel egy sportruházati kollekciót tudunk illetni, az egészen egyedülálló teljesítményt jelent. A svéd brandet olyan síúttörők inspirálják, mint Stein Eriksen és Jean Claude Killy, akik kissé leegyszerűsítve azok voltak a sísportnak, mint Fred Perry a tenisznek.

Hugo Boss: 2017 AW

A Boss ready to wear őszi/téli kollekciója olyan letisztult és simára csiszolt, mint egy márványlap, a lookbook modelljei is inkább tűnnek két lábon járó tökéletes szobroknak, mint hús-vér embereknek. Az üzenetet nehéz félreérteni: egy időből kiragadott, makulátlan világ atmoszféráját kínálják nekünk, ami akkor is vonzó, ha csak egy illúzióról beszélünk. Ha van közös pont a három kollekcióban, az a múlt markáns megjelenése: a Boss jelenlegi darabjaiban is van egy nehezen detektálható, mégis masszív jelenlét a hatvanas évekből – jó, legyen megint film: Fellini Édes élet, vagy Alain Delon a késő hatvanas évekből.

kord | nadrág | massimo dutti | gyapjú | boss

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom