A hétvége jó alkalmat ad arra, hogy hosszabb időt töltsünk a konyhában és változatos villásreggeliket tegyünk az asztalra. A szuflé az egyik legnépszerűbb napindító étel, amit édes és sós változatban is elkészíthetünk. Mutatunk három variációt, ami garantált sikert arat majd.
Alap szuflé
Hozzávalók:
- 2 evőkanálnyi vaj
- 2 evőkanálnyi liszt
- 175 ml tej
- 4 tojássárgája
- só, bors
- 2 tojásfehérje
Elkészítése:
- A sütőt melegítsük elő 190 Celsius-fokra! A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben alacsony hőfokon, hozzákeverjük a lisztet, egy csipet sót, egy késhegynyi borsot. Hozzákeverjük a tejet, és besűrítjük.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a tejes masszát és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához.
- A masszát négy hőálló csészébe adagoljuk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Csokoládés szuflé
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 55 g vaj
- 5 tojás
- 8 g finomliszt
- só
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 240 Celsius-fokra, közben a csokoládét egy fémtálba téve, vízgőzben felolvasztjuk a vajjal együtt. Egy csipet sóval ízesítve simára keverjük.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a vízgőzről levett, nagyjából 45 Celsius-fokosra hűlt csokoládés krémbe keverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a csokoládés krémhez keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és hőálló csészékbe adagolva az előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálaljuk.
A sajtos szuflé
A sajtos szuflé elkészítése során gyakorlatilag az alap szufléreceptet kell elkészítenünk azzal a különbséggel, hogy a tej besűrítésekor reszelt sajtot is hozzáadunk, és hagyjuk, hogy a sajt felolvadjon benne.
Ezt követően mindent úgy készítünk, ahogyan az első receptben már részleteztük.
A villásreggeli tökéletes módja a hétvége elindításának. Ráadásul milliónyiképpen felkészülhetünk a tökéletes otthoni brunchra, a terülj-terülj asztalkámat pedig maximálisan saját ízlésünkre tudjuk formálni. Mutatunk öt ételt, ami nem hiányozhat egy ütős hétvégi brunchból.
(Fotók: Getty Images)
brunch | reggeli | szuflé | villás reggeli | recept | gasztronómia
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!