Három szuflé, ami bearanyozza a hétvégi ráérős reggelit

A hétvége jó alkalmat ad arra, hogy hosszabb időt töltsünk a konyhában és változatos villásreggeliket tegyünk az asztalra. A szuflé az egyik legnépszerűbb napindító étel, amit édes és sós változatban is elkészíthetünk. Mutatunk három variációt, ami garantált sikert arat majd.

Alap szuflé

Hozzávalók:

  • 2 evőkanálnyi vaj
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 175 ml tej
  • 4 tojássárgája
  • só, bors
  • 2 tojásfehérje

Elkészítése:

  1. A sütőt melegítsük elő 190 Celsius-fokra! A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben alacsony hőfokon, hozzákeverjük a lisztet, egy csipet sót, egy késhegynyi borsot. Hozzákeverjük a tejet, és besűrítjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a tejes masszát és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához.
  3. A masszát négy hőálló csészébe adagoljuk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Csokoládés szuflé

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 55 g vaj
  • 5 tojás
  • 8 g finomliszt

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 240 Celsius-fokra, közben a csokoládét egy fémtálba téve, vízgőzben felolvasztjuk a vajjal együtt. Egy csipet sóval ízesítve simára keverjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a vízgőzről levett, nagyjából 45 Celsius-fokosra hűlt csokoládés krémbe keverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a csokoládés krémhez keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és hőálló csészékbe adagolva az előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálaljuk.
A sajtos szuflé

A sajtos szuflé elkészítése során gyakorlatilag az alap szufléreceptet kell elkészítenünk azzal a különbséggel, hogy a tej besűrítésekor reszelt sajtot is hozzáadunk, és hagyjuk, hogy a sajt felolvadjon benne.

Ezt követően mindent úgy készítünk, ahogyan az első receptben már részleteztük.

 

A villásreggeli tökéletes módja a hétvége elindításának. Ráadásul milliónyiképpen felkészülhetünk a tökéletes otthoni brunchra, a terülj-terülj asztalkámat pedig maximálisan saját ízlésünkre tudjuk formálni. Mutatunk öt ételt, ami nem hiányozhat egy ütős hétvégi brunchból.

(Fotók: Getty Images)

brunch | reggeli | szuflé | villás reggeli | recept | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom