Close
Három szuflé, ami bearanyozza a hétvégi ráérős reggelit

Három szuflé, ami bearanyozza a hétvégi ráérős reggelit

A hétvége jó alkalmat ad arra, hogy hosszabb időt töltsünk a konyhában és változatos villásreggeliket tegyünk az asztalra. A szuflé az egyik legnépszerűbb napindító étel, amit édes és sós változatban is elkészíthetünk. Mutatunk három variációt, ami garantált sikert arat majd.

Alap szuflé

Hozzávalók:

  • 2 evőkanálnyi vaj
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 175 ml tej
  • 4 tojássárgája
  • só, bors
  • 2 tojásfehérje

Elkészítése:

  1. A sütőt melegítsük elő 190 Celsius-fokra! A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben alacsony hőfokon, hozzákeverjük a lisztet, egy csipet sót, egy késhegynyi borsot. Hozzákeverjük a tejet, és besűrítjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a tejes masszát és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához.
  3. A masszát négy hőálló csészébe adagoljuk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Csokoládés szuflé

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 55 g vaj
  • 5 tojás
  • 8 g finomliszt

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 240 Celsius-fokra, közben a csokoládét egy fémtálba téve, vízgőzben felolvasztjuk a vajjal együtt. Egy csipet sóval ízesítve simára keverjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a vízgőzről levett, nagyjából 45 Celsius-fokosra hűlt csokoládés krémbe keverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a csokoládés krémhez keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és hőálló csészékbe adagolva az előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálaljuk.

A sajtos szuflé

A sajtos szuflé elkészítése során gyakorlatilag az alap szufléreceptet kell elkészítenünk azzal a különbséggel, hogy a tej besűrítésekor reszelt sajtot is hozzáadunk, és hagyjuk, hogy a sajt felolvadjon benne.

Ezt követően mindent úgy készítünk, ahogyan az első receptben már részleteztük.

 

A villásreggeli tökéletes módja a hétvége elindításának. Ráadásul milliónyiképpen felkészülhetünk a tökéletes otthoni brunchra, a terülj-terülj asztalkámat pedig maximálisan saját ízlésünkre tudjuk formálni. Mutatunk öt ételt, ami nem hiányozhat egy ütős hétvégi brunchból.

(Fotók: Getty Images)

szuflé | villás reggeli | gasztronómia | recept | brunch

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram