Close
Öt étel, ami nem hiányozhat egy ütős hétvégi brunchból

Öt étel, ami nem hiányozhat egy ütős hétvégi brunchból

A villásreggeli tökéletes módja a hétvége elindításának. Ráadásul milliónyiképpen felkészülhetünk a tökéletes otthoni brunchra, a terülj-terülj asztalkámat pedig maximálisan saját ízlésünkre tudjuk formálni.

Gofri, palacsinta, füstölt lazac, ropogós szalonna, mindenféle tojásból készült étel, kolbászkák, saláták, turmixok, szuperélelmiszerek, granolák, kásák, prosecco, koktél, tea, kávé – a végtelenségig lehetne sorolni a tökéletes villásreggeli kellékeit.

Merthogy ez éppen attól lesz tökéletes, hogy csupa olyan ételt vonultatunk fel, amilyent szeretünk, szívesen elkészítünk, és aztán örömmel fogyasztunk. Vannak azonban bombabiztos elemei a brunchnak, amivel garantáltan nem tudunk mellé lőni.

Igazi luxusreggeliben lehet részünk, ha a villásreggelinket Eggs Benedicttel indítjuk. A tökéletes hollandimártás, a buggyantott tojás és a füstölt lazac kombinációja azonnal megadja az alaphangulatot, ha pedig egy pohár proseccót is töltünk, gondoskodhatunk arról, hogy ne legyen kedvünk elmozdulni az étkezőasztal mellől a délelőtt hátralévő részében.

Testesebb fogás, akár főételnek is elmegy a Közel-Kelet lecsójának számító shakshuka, így érdemes kisebb adagot készíteni és csupán pár falatot fogyasztani belőle, hogy legyen hely másnak is. Jó hír viszont, hogy harminc perc alatt elkészül, és kis túlzással megfőzi saját magát, nem kell folyamatosan a serpenyő felett állni, hanem bátran visszaülhetünk az asztal mellé, hogy megkóstoljunk egy újabb finomságot, amíg az ételünk fő.

Tökéletes választás lehet egy tál friss saláta, amelyet a téli időszakban érdemes csordultig tölteni friss, szezonális, magas C-vitamin- és omega zsírsav-tartalmú zöldségekkel.

Mehet bele avokádó, cékla, rukkola, grépfrút vagy gránátalma is.

Az édesszájúak el sem tudják képzelni a villásreggelit amerikai palacsinta nélkül. A klasszikus juharszirupos változat helyett készíthetünk egy igazán fullos verziót is: két palacsinta közé mogyorókrémet és banánszeleteket is teszünk, a tetejére pedig az édes szirup mellett nagy adag tejszínhab, sőt, még vaníliafagylalt is kerülhet.

Levezetésként pedig gondolkozzunk valami olyanban, ami könnyed, mégis megkoronázhatja a délelőttünket. A sűrű görög joghurtot dobjuk fel egy kevés friss gyümölccsel, chiamaggal és mézzel, így a végeredmény egy krémesen lágy, egészséges desszert lesz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Van egy palack, amibe már csak egri bikavér kerülhet
Az egyszerűségével okoz örömöt – A Marischka étteremben jártunk
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom