Öt étel, ami nem hiányozhat egy ütős hétvégi brunchból

A villásreggeli tökéletes módja a hétvége elindításának. Ráadásul milliónyiképpen felkészülhetünk a tökéletes otthoni brunchra, a terülj-terülj asztalkámat pedig maximálisan saját ízlésünkre tudjuk formálni.

Gofri, palacsinta, füstölt lazac, ropogós szalonna, mindenféle tojásból készült étel, kolbászkák, saláták, turmixok, szuperélelmiszerek, granolák, kásák, prosecco, koktél, tea, kávé – a végtelenségig lehetne sorolni a tökéletes villásreggeli kellékeit.

Merthogy ez éppen attól lesz tökéletes, hogy csupa olyan ételt vonultatunk fel, amilyent szeretünk, szívesen elkészítünk, és aztán örömmel fogyasztunk. Vannak azonban bombabiztos elemei a brunchnak, amivel garantáltan nem tudunk mellé lőni.

Igazi luxusreggeliben lehet részünk, ha a villásreggelinket Eggs Benedicttel indítjuk. A tökéletes hollandimártás, a buggyantott tojás és a füstölt lazac kombinációja azonnal megadja az alaphangulatot, ha pedig egy pohár proseccót is töltünk, gondoskodhatunk arról, hogy ne legyen kedvünk elmozdulni az étkezőasztal mellől a délelőtt hátralévő részében.

Testesebb fogás, akár főételnek is elmegy a Közel-Kelet lecsójának számító shakshuka, így érdemes kisebb adagot készíteni és csupán pár falatot fogyasztani belőle, hogy legyen hely másnak is. Jó hír viszont, hogy harminc perc alatt elkészül, és kis túlzással megfőzi saját magát, nem kell folyamatosan a serpenyő felett állni, hanem bátran visszaülhetünk az asztal mellé, hogy megkóstoljunk egy újabb finomságot, amíg az ételünk fő.

Tökéletes választás lehet egy tál friss saláta, amelyet a téli időszakban érdemes csordultig tölteni friss, szezonális, magas C-vitamin- és omega zsírsav-tartalmú zöldségekkel.

Mehet bele avokádó, cékla, rukkola, grépfrút vagy gránátalma is.

Az édesszájúak el sem tudják képzelni a villásreggelit amerikai palacsinta nélkül. A klasszikus juharszirupos változat helyett készíthetünk egy igazán fullos verziót is: két palacsinta közé mogyorókrémet és banánszeleteket is teszünk, a tetejére pedig az édes szirup mellett nagy adag tejszínhab, sőt, még vaníliafagylalt is kerülhet.

Levezetésként pedig gondolkozzunk valami olyanban, ami könnyed, mégis megkoronázhatja a délelőttünket. A sűrű görög joghurtot dobjuk fel egy kevés friss gyümölccsel, chiamaggal és mézzel, így a végeredmény egy krémesen lágy, egészséges desszert lesz.

Ez is érdekelhet:

Itt találod a legjobb brunchokat Budapesten

Felvonultat mindent, amire csak vágyhatunk a délelőtti órákban.

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

tojás | brunch | villás reggeli | shakshuka | saláta

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom