A későn kelők és az egész nap reggelizők álmodni sem tudnának jobbat egy sokfogásos brunchnál. Szerencsére a fővárosban egyre több olyan bisztró található, ahová a garantált gasztronómiai élmények miatt érdemes betérni.
Az angol breakfast és a lunch, vagyis a reggeli és az ebéd szavak összeolvadásából létrejött brunch a 19. század végén indult hóditó útjára. Felvonultat mindent, amire csak vágyhatunk a délelőtti órákban: péksüteményeket, lekvárokat, krémeket, melegszendvicseket, angol reggeliket, és az egyre divatosabb smoothie-kat is tartalmazza menüsora.
A lényeg, hogy az asztal roskadozzon a finomabbnál finomabb falatoktól, hogy mindenből ehessünk egy keveset.
Az utóbbi néhány évben Budapesten is egyre több olyan hely nyílt, amely valóban pazar brunchokat kínál – ezek közül mutatunk be ezúttal hármat.
Á la Maison
A Nádor utcában található bisztró ízig-vérig családi vállalkozásként indult, hogy izgalmas villásreggeliket vonultasson fel a világ minden tájáról. Igazán hangulatos, otthonos körülmények között fogyaszthatjuk el az édes és a sós finomságokat a nap bármelyik szakában.
Kihagyhatatlannak számít a reggelik királya, az Eggs Benedict, a tökéletes angol muffin és az avokádós pirítós is.
Franziska
Ha igazán tápláló, egészséges, gazdag színvilágú és elképesztő ízű reggelire vágyunk, irány a Franziska, ahol gondosan válogatott alapanyagokból készült fogásokat kínálnak.
Csordultig tölthetjük magunkat vitaminnal és energiával, ha belekóstolunk a különleges turmixaikba, vagy ha teszteljük valamelyik speciality kávéjukat.
Mindemellé választhatunk tojásos villásreggeliket, superfoodsokat, desszerteket és olyan gyümölcstálat is, amiből falatozva a fél délelőttöt szívesen eltöltenénk itt.
Törökméz
A Gül Baba közelében található Törökméz a vénasszonyok nyara kihagyhatatlan reggelizőhelye, mivel különleges terasza még magasabb szintre emeli mindazt, amit eddig a reggelikről gondoltunk.
Egyedülálló étel és ital-választékuk miatt akkor járunk a legjobban, ha minél többet rendelünk az étlapról, így nem fordulhat elő, hogy ne kóstoljunk bele a francia péksüteményeikbe, a színes vitaminturmixaikba, a friss alapanyagokból készült salátáikba, vagy éppen a chorizós omlettjükbe.
Ha viszont egy igazán tartalmas, már-már ebéddel felérő fogást keresünk, akkor a juhtúrós sztrapacska mellett érdemes döntenünk, amihez olyan bacon chipset készítenek, amit aztán otthon újra és újra megpróbálunk majd reprodukálni.
Ez is érdekelhet:
brunch | reggeli | Franziska | budapest | À la MaisonVilágvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni
Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!