Close
Itt találod a legjobb brunchokat Budapesten

Itt találod a legjobb brunchokat Budapesten

A későn kelők és az egész nap reggelizők álmodni sem tudnának jobbat egy sokfogásos brunchnál. Szerencsére a fővárosban egyre több olyan bisztró található, ahová a garantált gasztronómiai élmények miatt érdemes betérni.

Az angol breakfast és a lunch, vagyis a reggeli és az ebéd szavak összeolvadásából létrejött brunch a 19. század végén indult hóditó útjára. Felvonultat mindent, amire csak vágyhatunk a délelőtti órákban: péksüteményeket, lekvárokat, krémeket, melegszendvicseket, angol reggeliket, és az egyre divatosabb smoothie-kat is tartalmazza menüsora.

A lényeg, hogy az asztal roskadozzon a finomabbnál finomabb falatoktól, hogy mindenből ehessünk egy keveset.

Az utóbbi néhány évben Budapesten is egyre több olyan hely nyílt, amely valóban pazar brunchokat kínál – ezek közül mutatunk be ezúttal hármat.

Á la Maison

A Nádor utcában található bisztró ízig-vérig családi vállalkozásként indult, hogy izgalmas villásreggeliket vonultasson fel a világ minden tájáról. Igazán hangulatos, otthonos körülmények között fogyaszthatjuk el az édes és a sós finomságokat a nap bármelyik szakában.

Kihagyhatatlannak számít a reggelik királya, az Eggs Benedict, a tökéletes angol muffin és az avokádós pirítós is.

Franziska

Ha igazán tápláló, egészséges, gazdag színvilágú és elképesztő ízű reggelire vágyunk, irány a Franziska, ahol gondosan válogatott alapanyagokból készült fogásokat kínálnak.

Csordultig tölthetjük magunkat vitaminnal és energiával, ha belekóstolunk a különleges turmixaikba, vagy ha teszteljük valamelyik speciality kávéjukat.

Mindemellé választhatunk tojásos villásreggeliket, superfoodsokat, desszerteket és olyan gyümölcstálat is, amiből falatozva a fél délelőttöt szívesen eltöltenénk itt.

Törökméz

A Gül Baba közelében található Törökméz a vénasszonyok nyara kihagyhatatlan reggelizőhelye, mivel különleges terasza még magasabb szintre emeli mindazt, amit eddig a reggelikről gondoltunk.

Egyedülálló étel és ital-választékuk miatt akkor járunk a legjobban, ha minél többet rendelünk az étlapról, így nem fordulhat elő, hogy ne kóstoljunk bele a francia péksüteményeikbe, a színes vitaminturmixaikba, a friss alapanyagokból készült salátáikba, vagy éppen a chorizós omlettjükbe.

Ha viszont egy igazán tartalmas, már-már ebéddel felérő fogást keresünk, akkor a juhtúrós sztrapacska mellett érdemes döntenünk, amihez olyan bacon chipset készítenek, amit aztán otthon újra és újra megpróbálunk majd reprodukálni.

Ez is érdekelhet:

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom