Close
Három vidéki étterem, ahová idén ősszel el kell látogatni

Három vidéki étterem, ahová idén ősszel el kell látogatni

A kora őszi időszak tökéletesen alkalmas arra, hogy felkerekedjünk és felfedezzük Magyarország gasztronómiai fellegvárait. Budapestről kiszakadva olyan vidéki éttermekbe látogathatunk el, amelyek világszínvonalúnak számítanak, fogásaik pedig bármelyik Michelin-csillagos étteremben megállnák a helyüket.

Pajta

Az Őrség szíveben található Pajta étterem az utóbbi időben került a figyelem középpontjába, miután fenntarthatósági díjjal is jutalmazták.

A hagyományok tiszteletén alapuló konyhájuk a tradicionális őrségi fogásokat és alapanyagokat használja, ugyanakkor rendkívül innovatívan állnak hozzá a fogások elkészítéséhez.

A tökmagolaj, a homoktövis, a vadhúsok központi elemei az étlapnak, melyet hetente változtatnak.

Missziójuknak tartják, hogy a betérő vendégek a slow mozgalom szellemében lelassulhassanak, átadhassák magukat a klasszikus és a fine dining fogások páratlan ízvilágának, hogy aztán olyan gasztronómiai élményekben legyen részük, amely újra és újra visszahozza őket Őriszentpéterre.

Kistücsök

A balatonszemesi Kistücsök étterem hosszú évek óta a vidéki gasztronómia fellegvárának számít.

Nagybetűs vendéglátással találkozhatunk náluk, ráadásul a kortárs magyar konyha vonatlát viszik,

amelyben az otthon ízei jelennek meg 21. századi technológiákkal és tálalási módokkal.

Alapelvük, hogy a helyi hagyományokat tiszteljék és ápolják, szezonális étlapjukon is nagy szerepet kapnak a balatoni termelőktől származó kiváló minőségű alapanyagok.

Egyedülálló borlapjukon több mint 350-féle bor megtalálható, így a teljes menüsorhoz választhatunk olyan italokat, amelyek tökéletesen kiegészítik a fogások ízvilágát.

Platán

A tatai Platán étterem nemcsak csúcskategóriás fogásairól, de festői környezetével is vonzza a gasztroturistát.

Az Öreg-tó partján, egy platánfa mellett található étterem a klasszikus fine dining világot idézi meg, fogásaiban pedig bár a világtrendeket és az ázsiai konyha hatásait követik, egyre több szezonális, helyi alapanyagokat is használnak.

Mindenki megtalálja tehát az ízléséhez leginkább illő fogásokat, így a hagyományos kacsacomb, vagy rántott mangalica mellett a Szent Jakab-kagyló és a wagyu-steak szerepel az étlapon.

A Platán saját cukrászattal is rendelkezik, desszertjeik pedig valóban egy új dimenzióba repítik az éttermet.

Ez is érdekelhet:

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom