Close
Három vidéki étterem, ahová idén ősszel el kell látogatni

Három vidéki étterem, ahová idén ősszel el kell látogatni

A kora őszi időszak tökéletesen alkalmas arra, hogy felkerekedjünk és felfedezzük Magyarország gasztronómiai fellegvárait. Budapestről kiszakadva olyan vidéki éttermekbe látogathatunk el, amelyek világszínvonalúnak számítanak, fogásaik pedig bármelyik Michelin-csillagos étteremben megállnák a helyüket.

Pajta

Az Őrség szíveben található Pajta étterem az utóbbi időben került a figyelem középpontjába, miután fenntarthatósági díjjal is jutalmazták.

A hagyományok tiszteletén alapuló konyhájuk a tradicionális őrségi fogásokat és alapanyagokat használja, ugyanakkor rendkívül innovatívan állnak hozzá a fogások elkészítéséhez.

A tökmagolaj, a homoktövis, a vadhúsok központi elemei az étlapnak, melyet hetente változtatnak.

Missziójuknak tartják, hogy a betérő vendégek a slow mozgalom szellemében lelassulhassanak, átadhassák magukat a klasszikus és a fine dining fogások páratlan ízvilágának, hogy aztán olyan gasztronómiai élményekben legyen részük, amely újra és újra visszahozza őket Őriszentpéterre.

Kistücsök

A balatonszemesi Kistücsök étterem hosszú évek óta a vidéki gasztronómia fellegvárának számít.

Nagybetűs vendéglátással találkozhatunk náluk, ráadásul a kortárs magyar konyha vonatlát viszik,

amelyben az otthon ízei jelennek meg 21. századi technológiákkal és tálalási módokkal.

Alapelvük, hogy a helyi hagyományokat tiszteljék és ápolják, szezonális étlapjukon is nagy szerepet kapnak a balatoni termelőktől származó kiváló minőségű alapanyagok.

Egyedülálló borlapjukon több mint 350-féle bor megtalálható, így a teljes menüsorhoz választhatunk olyan italokat, amelyek tökéletesen kiegészítik a fogások ízvilágát.

Platán

A tatai Platán étterem nemcsak csúcskategóriás fogásairól, de festői környezetével is vonzza a gasztroturistát.

Az Öreg-tó partján, egy platánfa mellett található étterem a klasszikus fine dining világot idézi meg, fogásaiban pedig bár a világtrendeket és az ázsiai konyha hatásait követik, egyre több szezonális, helyi alapanyagokat is használnak.

Mindenki megtalálja tehát az ízléséhez leginkább illő fogásokat, így a hagyományos kacsacomb, vagy rántott mangalica mellett a Szent Jakab-kagyló és a wagyu-steak szerepel az étlapon.

A Platán saját cukrászattal is rendelkezik, desszertjeik pedig valóban egy új dimenzióba repítik az éttermet.

Ez is érdekelhet:

fenntarthatóság | fine dining | Balatonszemes | tata | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram