Close
Hét új budapesti étterem, ami a járvány alatt nyitott

Hét új budapesti étterem, ami a járvány alatt nyitott

Nem állt meg az élet a Covid–19 alatt sem a fővárosi gasztrouniverzumban. Mutatjuk a bizonyítékokat!

Essencia

Tiago Sabarigo séf öt éve érkezett Budapestre. Főzött a lisszaboni Ritz Four Seasons Hotelben, dolgozott Gordon Ramsay Michelin-csillagos éttermében, a Pétrusban, és a szintén londoni Texture Restaurant and Champagne Barban. Itthon pedig a Costes Downtown konyháját vitte csúcsra.

Július elején megnyitotta saját helyét, az Essenciát, amit portugál örömkonyhának neveznénk.

Itt olvashatsz róla többet.

Pingrumba

A Dobrumba évek óta kétségtelenül a bulinegyed egyik legizgalmasabb kulináris pontja, amely az Atlasz (Afrika) és az Ararát (Ázsia) közötti népek konyháinak zseniálisabbnál zseniálisabb fogásai között válogat.

Augusztusban nyílt meg testvére a Széll Kálmán téren Pingrumba néven, amely Kairó és Kalkutta közé lőtte be magát. Kreatív, csupaíz, színes, nagyvárosi és autentikus, és külön öröm, hogy Budán található.

Vietnami Gulyás

Huszár Krisztián egy ideje fine dining éttermekből büfékbe vezényelte át magát, és milyen jól tette!

A vietnámi gulyása már kóstolható volt a Margit körúton, aztán a járvány alatt egy ideig a Budagyöngye bevásárlócsarnok alagsorában lehetett megszerezni, augusztustól viszont már saját szpotként működik a Margit híd közelében, a Frankel Leó utcában. Egész testes élményt produkáló hibridázsiai fogások, levesek, tészták az ázsiai utcai büfék hangulatát megidézve, egyenesen az arcunkba-mentalitással fűszerezve.

Itt olvashatsz róla többet

Dobka

A hajdani Cupákos helyére beköltözött étterem a fővárosi bulinegyed két ismert utcájának találkozásánál húzott be egy piros ikszet a térképre. Tasnádi Ákosék nem szeretnék beskatulyázni magukat.

Minden égtájból lecsippentenek egy kicsit, úgyhogy találunk az étlapon ázsiai, olaszos, magyaros, és a környékre tekintettel zsidójellegű fogásokat is.

A szezonalitás pedig – mint gyakorlatilag már mindenhol – alapvetésnek tekinthető, nem beszélve a hetente változó séf ajánlatáról, ami esetében az örömfőzésről szól.

Itt olvashatsz róla többet.

Liz and Chain

Nyár közepe óta a Dunakorzó egyik meghatározó épülete olyat ad Budapestnek, ami évtizedekig jó esetben is csak fantazmagóriaként villanhatott fel. A Liz and Chain Sky Lounge rooftop barból ugyanis olyan szögből nézhetünk le a városra, ahonnan eddig nem volt lehetőségünk.

Ugyan nem igazán étterem a hely profilja, de azért hideg és meleg mezzékkel-tapasokkal, desszertekkel is készülnek, méghozzá á la carte rendszerben. És ha ez nem lenne elég, a hűsítő koktélok (plusz házi főzetek, bitterek, és a naplementére hangolt hosszabb-rövidebb italok) mellé azt a bizonyos megfoghatatlan Budapest-vájbot is megkapjuk.

Itt olvashatsz róla többet.

BRKLYN Island

A budapesti bulinegyed BRKLYN-ja és a Bíró Lajos nevéhez köthető Bock Bisztró kollaborációja a Margitszigeten talált otthonra, ahol profi koktélokkal, abbahagyhatatlan, ropogós csirkeszárnyakkal, Wolf András csodás kenyereivel és egy kis ázsiai csavarral készülnek.

Az italok profin komponáltak, sörből, borból és habzókból is elég jó a kínálat, és mivel BRKLYN, persze a zenéről és a táncról sem kell lemondani. Háttérben a gyönyörű városunk, előttünk a jobbnál jobb ételek és a barátaink.

Itt olvashatsz róla többet.

Qui

Vietnámi, és leginkább thai vonalon indult el az ötödik kerület kelet-ázsiai szentélyeket idéző új helye. A hagyományokat tisztelő, szinte minden pályatársnál megtalálható klasszikusoknak és a modern kreációknak egyaránt jutott hely az étlapon – az étteremben meg egy aranyozott Buddha-szobornak is.

A kötelezők – pad thai – mellett érdemes kipróbálni a tom yumhoz hasonló jellegzetesség Thaiföldön kedvelt változatát, ami kicsit más, mint az eredeti. A Qui az italokra is alaposan ráerősít: limonádéban és kávéban egyaránt tudnak újat mutatni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Essência Restaurant, BRKLYN, Vietnamigulyas.hu-Facebook, Fama-Facebook, Roadster, Pajger Adrienn, Socially/Balogh Kata, Qui-Facebook)

FOLYTASD EZZEL
Ennek a strandételnek minden falatja maga a tökéletesség
Egészen különleges champagne-okkal indíthatod a napot az egyik kedvelt budapesti étteremben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom