Három vidéki étterem, ahová idén ősszel el kell látogatni

A kora őszi időszak tökéletesen alkalmas arra, hogy felkerekedjünk és felfedezzük Magyarország gasztronómiai fellegvárait. Budapestről kiszakadva olyan vidéki éttermekbe látogathatunk el, amelyek világszínvonalúnak számítanak, fogásaik pedig bármelyik Michelin-csillagos étteremben megállnák a helyüket.

Pajta

Az Őrség szíveben található Pajta étterem az utóbbi időben került a figyelem középpontjába, miután fenntarthatósági díjjal is jutalmazták.

A hagyományok tiszteletén alapuló konyhájuk a tradicionális őrségi fogásokat és alapanyagokat használja, ugyanakkor rendkívül innovatívan állnak hozzá a fogások elkészítéséhez.

A tökmagolaj, a homoktövis, a vadhúsok központi elemei az étlapnak, melyet hetente változtatnak.

Missziójuknak tartják, hogy a betérő vendégek a slow mozgalom szellemében lelassulhassanak, átadhassák magukat a klasszikus és a fine dining fogások páratlan ízvilágának, hogy aztán olyan gasztronómiai élményekben legyen részük, amely újra és újra visszahozza őket Őriszentpéterre.

Kistücsök

A balatonszemesi Kistücsök étterem hosszú évek óta a vidéki gasztronómia fellegvárának számít.

Nagybetűs vendéglátással találkozhatunk náluk, ráadásul a kortárs magyar konyha vonatlát viszik,

amelyben az otthon ízei jelennek meg 21. századi technológiákkal és tálalási módokkal.

Alapelvük, hogy a helyi hagyományokat tiszteljék és ápolják, szezonális étlapjukon is nagy szerepet kapnak a balatoni termelőktől származó kiváló minőségű alapanyagok.

Egyedülálló borlapjukon több mint 350-féle bor megtalálható, így a teljes menüsorhoz választhatunk olyan italokat, amelyek tökéletesen kiegészítik a fogások ízvilágát.

Platán

A tatai Platán étterem nemcsak csúcskategóriás fogásairól, de festői környezetével is vonzza a gasztroturistát.

Az Öreg-tó partján, egy platánfa mellett található étterem a klasszikus fine dining világot idézi meg, fogásaiban pedig bár a világtrendeket és az ázsiai konyha hatásait követik, egyre több szezonális, helyi alapanyagokat is használnak.

Mindenki megtalálja tehát az ízléséhez leginkább illő fogásokat, így a hagyományos kacsacomb, vagy rántott mangalica mellett a Szent Jakab-kagyló és a wagyu-steak szerepel az étlapon.

A Platán saját cukrászattal is rendelkezik, desszertjeik pedig valóban egy új dimenzióba repítik az éttermet.

Ez is érdekelhet:

Hét új budapesti étterem, ami a járvány alatt nyitott

Nem állt meg az élet az elmúlt hónapokban a fővárosban.

Balatonszemes | őrség | fine dining | kistücsök | tata

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom