Három tavaszi reggeli, ahol a tojás kerül a középpontba

Az egyik leggyakoribb alapanyag a reggelik során a tojás, melynek történelmi hagyományai vannak. A tojás ráadásul millió formában elkészíthető, így szinte lehetetlen ráunni. Mutatunk három alternatívát, amivel megidézhetjük a tavaszt is március első hétvégéjén.

Klasszikus omlett újhagymával

Az eredeti omlett receptje szerint feltörünk három tojást, sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, majd hozzáadunk egy kevés tejszínt, egy evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezt követően serpenyőben vajat olvasztunk és beleöntjük a tojásos keveréket.

Az omlett mindkét oldalát aranybarnára sütjük, kedvünk szerint sajttal megszórjuk, majd háromszög alakúra hajtogatjuk. Amennyiben igazán tavaszias változatban készítenénk el, a vajon kissé pároljuk meg a karikára vágott újhagymát, majd ezt követően öntsük rá a tojásos masszát.

Tökéletes főtt tojás pesztóval és mikrozöldekkel

Főzzük a tojást nagyjából öt percig, hogy a fehérje megkeményedjen, azonban a sárgája kissé folyósabb maradjon! A kenyeret kenjük meg medvehagymás pesztóval, aminek a receptjét ebben a cikkünkben írtuk le. Tegyünk rá egy adag tetszőleges mikrozöldet, majd helyezzük rá a ketté vágott főtt tojásokat! Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, frissen fogyasszuk!

Benedek tojás spárgával

A zsenge spárgát pároljuk meg, majd vajon forgassuk át! Ezt követően készítsük el a tökéletes Benedek tojást és a nélkülözhetetlen hollandi mártást. Ez utóbbihoz szükségünk lesz két teáskanál citromlére, ugyanennyi teáskanál fehérborecetre, három tojássárgájára, és 125 gramm felkockázott vajra. A hollandi mártás elkészítésének lépéseit ebben a cikkünkben írjuk le lépésről lépésre.

Ha a mártás megvan, már csak egy buggyantott tojást kell készítenünk.

Ehhez forraljunk fel egy nagyobb, magasabb falú edényben vizet, öntsük bele egy kevés fehérborecetet, majd a gyöngyöző víz közepét egy merőkanállal keverjük meg, a keletkező örvénybe pedig engedjük bele a tojást. Három perc elteltével óvatosan emeljük ki a tojást.

Amikor minden összetevőnk elkészült, vágjunk ketté egy bagelt, tegyünk rá a spárgát, erre jöhet a buggyantott tojás és egy kevés hollandi mártás.

(Fotók: Getty Images)

eggs benedict | spárga | kemény tojás | omlett | újhagyma

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom