Close
Három új étterem, amit nagyon szerettünk idén

Három új étterem, amit nagyon szerettünk idén

Aligha mondunk újat azzal, hogy a 2020-as esztendő valószínűleg minden vendéglátós évkönyvébe fekete betűkkel kerül be – ha egyáltalán bekerül. A nehézségek ellenére akadtak bátor vállalkozók, akik belecsaptak a sűrűjébe, és új helyet nyitottak. Közülük jó néhányban megfordultunk idén mi is, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy mindegyikben kiváló éttermi élményt kaptunk. Nagyon várjuk már, hogy újra normális körümények között élvezhessük ezeket a helyeket!

Pingrumba

A Pingrumba nem teljesen újoncként érkezett a hazai éttermi szcénába, már évekkel ezelőtt megágyazott neki a bulinegyed közepén, a Dob és a Rumbach Sebestyén utca sarkán működő zseniális Dobrumba. Mivel a Dobrumba szinte mindig tele volt, nem tűnt teljesen logikátlannak, ha csinálnak egy hasonló vállalkozást, csak most Budán.

És mit tud a Pingrumba? Szemnek kellemes, eklektikus környezet, amelyben egyesül Ázsia kaotikussága. Mivel a tulajcsapat remek dizájnérzékkel rendelkezik, tökéletesen hozták össze azoknak az országoknak a kultúráját, amelyek az étlapon megjelennek, sőt, az étterem elődjéből, a kínai Pingből is megtartottak pár elemet, és ez sem árt az összképnek – éppen ellenkezőleg.

Mór24

Egy hely, amely egyszerre lokálpatrióta és kozmopolita. Amely úgy természetes, hogy közben innovatív. Őszinte és előremutató, mert koncepció, jó ízlés és hatalmas szív van mögötte. No meg két fiatal, Almás Edit és Albrecht Tamás, akik szövevényes úton jutottak el odáig, hogy vendéglátóhelyet nyissanak Balatonfüreden.

A Mór24 olyan tapasbár, ahol a fűszerezés és az alapanyagok is eltérnek a spanyol változattól, helyette elsősorban keleties ízeket és változatos, szezonális alapanyagokat használnak. A körülbelül tízfogásos étlapon nincsenek klasszikus ételek, ahogy nincs külön leves, főétel vagy desszert sem. Nagyvilágra nyitott tapasok vannak, melyek közül több vegetáriánus, vegán és gluténmentes, de ugyanígy találunk tartalmas, húsos fogásokat is.

Nudli

A Jókuti András gasztroblogger ötletéből indult tésztakantin missziója nem kevesebb, minthogy friss, kompromisszumokat nem ismerő verzióban mutassa be a magyar konyha kedvenc tésztaételeit első körben a hazai közönségnek, majd később, a vírus elvonultával a turistáknak éppen úgy, ahogy azt nagymamáink konyhájában ettük utoljára.

Nem titkolt céljuk, hogy az igazi, kizárólag friss, minőségi alapanyagokból készülő, gyúrt tészta újra a neki megfelelő helyre kerüljön. A Nudli étlapján olyan édes kiválóságok mellett, mint a mákos nudli vagy a vargabéles, természetesen szerepel a magyar konyha egyik legkedveltebb sós tésztája, a túrós csusza, de a várakozások szerint nagy sikernek örvend majd az amúgy legkedvezőbb árú krumplis vagy káposztás tészta is.

(Fotók: Gyana Dániel, Facebook / Mór24, Nudli)

koronavírus | 2020 | új | idei | nyitás

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram