Három újhullámos cukrászda, ahol azt hiszed, Franciaországban jársz

Napjainkban minden kétséget kizáróan gasztronómiai forradalom zajlik, amely a fine diningban és a francia stílusú csúcskategóriás cukrászatban figyelhető meg a leginkább. A klasszikus kávéházi stílust egyre inkább felváltja hazánkban is a mille-feuille-ök és a tarte-ok kifinomultsága.

A következő három újhullámos cukrászdában igazán magas szintre emelték a francia stílusú sütemények készítését.

Mihályi Patisserie – Vác

A Mihályi Patisserie vezetője az a Mihályi László, aki a francia cukrászati stílust elsőként hozta be Magyarországra, hogy aztán úttörőként járjon elöl a fejlődésben.

Hatalmas nemzetközi szakmai tapasztalatait formabontó és innovatív cukrászati remekekben jeleníti meg.

Különösen népszerűek a Duna kavics elnevezésű sütemények és az újragondolt Dobos torta, amely Dobos desszertként született újjá, hogy a tradíciót megőrizve nyújtson új gasztronómiai élményt.

Desszertem – Miskolc

Észak-Magyarország egyik leginnovatívabb cukrászdája a Desszertem, ahol süteményektől kezdve az újhullámos tortákig mindent megtalálhatunk.

Az egyik újdonságuk a Gianduja torta, amely az ősz ízeit vonultatja fel, tele van mogyorós pralinéval, tejcsokoládéval és mogyorókrémmel.

Kihagyhatatlannak számít a tart tatinjük, amelyet vajkaramelles leveles tészta lapon kínálnak egy kis narancslikőr habbal, fahéjjal, szórt szőke csokoládéval és sült almával.

ÉdességLabor – Budapest

A Hegedűs Gyula utcai ÉdességLabor fantasztikus tortakreációival hívja fel magára a figyelmet.

A gyerekek számára vidám, játékos tortákat készítenek, a felnőtteket pedig letisztult, minimalista stílusú alkotásokkal kápráztatják el.

Nagy hangsúlyt fektetnek a szezonalitásra is, ősszel például fügés finomságokat is kóstolhatunk, de szívesen préselnek ehető virágokat is, hogy aztán azokkal díszítsék tortáikat.

Ez is érdekelhet:

Egy tévedésből született meg a világ leghíresebb csokoládés desszertje

Két népszerű történet is terjed arról, ki lehetett a szülőatyja.

francia | francia desszert | tarte | torta | cukrászda

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom