Close
Zseniális finomsággal merített inspirációt a Harry Potter-könyvekből ez a ház

Zseniális finomsággal merített inspirációt a Harry Potter-könyvekből ez a ház

Ha Harry Potter-tematikájú terekre gondolunk, tuti, hogy a borzasztó kínosan antikolt, purhabos Roxfort-utánzatok jutnak az eszünkbe. Na ez a minimalista ház egészen máshonnan merített a Potter-univerzumból, meg is lett a csodálatos eredmény.

Aranyszínben játszó cédrus és szürke panelek adják ennek a gyönyörű, több pavilonból álló michigani háznak a gerincét, melyet az Iannuzzi Studio tervezett.

A Briarcliffnek keresztelt otthon különleges inspirációját az építészek a Harry Potter-könyvek univerzumából merítették, méghozzá abból a koncepcióból, ahogy a varázsvilágban varázslattal feltérképezhetetlenné lehet tenni egy helyet, valamint el lehet rejteni egy épületet az emberek elől úgy, hogy az közvetlenül a szemük előtt van.

A csodás otthon egy kreatív, művészetkedvelő család számára készült, a házat pedig úgy süllyesztették a dombos telekre, hogy mindig legyen egyfajta felfedezés-érzés is a ház megpillantása.

“A Harry Potter-történetekben végig szerepel ez a koncepció, miszerint egy épületet vagy helyet mágikusan el lehet rejteni és feltérképezhetetlenné tenni. Ott van, de mégsem látható sem térképen, sem szabad szemmel”

— magyarázza az építészstúdió.

Az 595 négyzetméteres otthon emellett a michigani farmerépületekből merített ihletet: ahogy növekszik a család, úgy építik egymáshoz a nyeregtetős épületeket. A ház négy részből áll, melyek közül a negyedik egy remek medencére és jacuzzira tekint.

A belső tereket csodálatosan járja át a fény, az enteriőrben pedig hála az égnek egy pillanatig sem látunk egyetlen Griffendél-Mardekár vagy Tűzvillám és hasonló, kínos Harry Potter-referenciát, ehelyett elegáns minimalizmus és meghitt harmónia várja a lakókat.

Gyönyörű lett, gratulálunk, részünkről övék az idei házkupa.

(Fotók: Rafael Gamo)

nagy sztori | harry potter | usa | dizájn | michigan

FOLYTASD EZZEL

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram