Online finisszázzsal zárul a Határtalan Design a Kiscelli Múzeumban

November 15-én online bejelentkezéssel és a közönségdíjak átadásával fejeződik be a tizennégy ország százötvenkét dizájnerét, ékszertervezőjét és képzőművészét bemutató tárlat.

Az óriási volumenű összművészeti rendezvénysorozat a közönségdíjak kihirdetésével és Góbi Rita kortárs táncművész Szegő Dávid dobszólójára improvizált táncperformanszáról készült film vetítésével zárul. A Határtalan Design kiállítás záróeseményén kerül sor a két közönségdíj kihirdetésére is: az Art’otel Budapest Park Plaza egy külföldi kiállító részére két főre, két éjszakára szóló utalványt ajánlott fel, egy magyar tervező és partnere pedig a Hungest Hotel valamelyik magyarországi szállodájában tölthet két éjszakát.

Mi az a Határtalan Design?

Cseh, dán, észt, holland, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, svájci és szlovák bútor-, textil-, forma- és ékszertervezők, képzőművészek kiállítássorozata és kortárs táncosok, valamint kortárs zenészek rendezvénysorozata. A régió egyik legjelentősebb, tizenöt éves múltra visszatekintő, dinamikusan fejlődő független kiállítása és összművészeti rendezvénysorozata,

amely ezúttal tizennégy ország százötvenkét dizájnerének, ékszertervezőjének és képzőművészének a munkáit mutatja be.

A cím egyaránt utal a nemzetközi kiállítók egyre szélesedő körére és az egyes művészeti ágak közötti átjárhatóságra. A kurátorok kifejezett szándéka, hogy a dizájn széles körű értelmezési lehetőségeit mutassák be, ugyanis

a dizájnalapú gondolkodás jelenti a fejlesztés, az oktatás, a stratégiaalkotás, sőt a problémamegoldás kiindulópontját is.

A fogalmat kiszélesítve a kreatív szemléletet és az innovációt helyezik fókuszba, amely a folyamatos inspirációszerzésre, a különböző társadalmi, szakmai, generációs csoportok párbeszédére, eltérő véleményeik ütköztetésére, az információk rendszerezésére és átadására épül.

A kiállításon látható alkotások, projektek, tárgyak és a kapcsolódó programok a különféle művészeti ágak – a képzőművészet, a tárgy- és formatervezés, valamint a vizuális művészetek és az előadóművészet – termékeny egymásra hatásának jelentőségét hangsúlyozzák.

A válogatás nem csupán az alkotókat, de a társadalmi felelősségvállalás, a civil közösségek, az alkotók társadalmi szerepét és a hálózatépítés jelentőségét is kiemeli.

A kiállításon a szűkebben értelmezett dizájntárgyak – egyedi, kisszériás és sorozatban gyártott bútorok, lakáskiegészítők, szőnyegek és lakástextilek – mellett prototípusok, kortárs ékszerek, a műfaji határokat szabadon értelmező projektek és az ezekről készült filmek, a fenntartható fejlődést szolgáló, környezettudatos és a civil közösségek társadalomformáló szerepét hangsúlyozó felvetések, valamint a gasztronómia kulturális és kreatív összefüggéseit bemutató művek egyaránt szerepelnek.

A járványügyi helyzet ellenére a kiállítás rekordszámú érdeklődött vonzott. A közönségdíjas tervezőkre leadott szavazatokért a kiállítás szervezői négy kisorsolt látogatót jutalmaznak a kiállító alkotók, Kesserű Andrea és Fazekas Valéria, valamint az Eventuell Galéria és a Palmetta Galéria által felajánlott, egyenként 15 ezer forint értékű utalvánnyal.

A tizenöt éves múltra visszatekintő Határtalan Design kiállítás a története során első ízben, a budapesti eseményt követően, szűkített formában 2021 májusában Pozsonyban az Umelka Galériában, majd ezt követően Bécsben a Designaustriában lesz látható.

A projekt honlapján filmek, blogposztok és más különleges tartalmak mutatják be a kiállítást azok számára, akik személyesen nem tudták megnézni. Emellett immár közel ötszáz alkotó és támogató partner munkáival is megismerkedhetnek az oldalra látogatók. A záróesemény időpontja: 2020. november 15., 16 óra amit itt tudsz követni.

Ez is érdekelhet:

Told el a kanapéd, a Müpa ugyanis beköltözik a nappalidba

Kreativitás, rugalmasság, bizalom: frissített arculat és újrainduló Müpa Home közvetítéssorozat az idén tizenöt éves Müpától. Készíts neki helyet a szobában!

(Fotók: Villányi Csaba)

design without borders | online | dizájn | kiscelli múzeum | határtalan design

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom