Close
Online finisszázzsal zárul a Határtalan Design a Kiscelli Múzeumban

Online finisszázzsal zárul a Határtalan Design a Kiscelli Múzeumban

November 15-én online bejelentkezéssel és a közönségdíjak átadásával fejeződik be a tizennégy ország százötvenkét dizájnerét, ékszertervezőjét és képzőművészét bemutató tárlat.

Az óriási volumenű összművészeti rendezvénysorozat a közönségdíjak kihirdetésével és Góbi Rita kortárs táncművész Szegő Dávid dobszólójára improvizált táncperformanszáról készült film vetítésével zárul. A Határtalan Design kiállítás záróeseményén kerül sor a két közönségdíj kihirdetésére is: az Art’otel Budapest Park Plaza egy külföldi kiállító részére két főre, két éjszakára szóló utalványt ajánlott fel, egy magyar tervező és partnere pedig a Hungest Hotel valamelyik magyarországi szállodájában tölthet két éjszakát.

Mi az a Határtalan Design?

Cseh, dán, észt, holland, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, svájci és szlovák bútor-, textil-, forma- és ékszertervezők, képzőművészek kiállítássorozata és kortárs táncosok, valamint kortárs zenészek rendezvénysorozata. A régió egyik legjelentősebb, tizenöt éves múltra visszatekintő, dinamikusan fejlődő független kiállítása és összművészeti rendezvénysorozata,

amely ezúttal tizennégy ország százötvenkét dizájnerének, ékszertervezőjének és képzőművészének a munkáit mutatja be.

A cím egyaránt utal a nemzetközi kiállítók egyre szélesedő körére és az egyes művészeti ágak közötti átjárhatóságra. A kurátorok kifejezett szándéka, hogy a dizájn széles körű értelmezési lehetőségeit mutassák be, ugyanis

a dizájnalapú gondolkodás jelenti a fejlesztés, az oktatás, a stratégiaalkotás, sőt a problémamegoldás kiindulópontját is.

A fogalmat kiszélesítve a kreatív szemléletet és az innovációt helyezik fókuszba, amely a folyamatos inspirációszerzésre, a különböző társadalmi, szakmai, generációs csoportok párbeszédére, eltérő véleményeik ütköztetésére, az információk rendszerezésére és átadására épül.

A kiállításon látható alkotások, projektek, tárgyak és a kapcsolódó programok a különféle művészeti ágak – a képzőművészet, a tárgy- és formatervezés, valamint a vizuális művészetek és az előadóművészet – termékeny egymásra hatásának jelentőségét hangsúlyozzák.

A válogatás nem csupán az alkotókat, de a társadalmi felelősségvállalás, a civil közösségek, az alkotók társadalmi szerepét és a hálózatépítés jelentőségét is kiemeli.

A kiállításon a szűkebben értelmezett dizájntárgyak – egyedi, kisszériás és sorozatban gyártott bútorok, lakáskiegészítők, szőnyegek és lakástextilek – mellett prototípusok, kortárs ékszerek, a műfaji határokat szabadon értelmező projektek és az ezekről készült filmek, a fenntartható fejlődést szolgáló, környezettudatos és a civil közösségek társadalomformáló szerepét hangsúlyozó felvetések, valamint a gasztronómia kulturális és kreatív összefüggéseit bemutató művek egyaránt szerepelnek.

A járványügyi helyzet ellenére a kiállítás rekordszámú érdeklődött vonzott. A közönségdíjas tervezőkre leadott szavazatokért a kiállítás szervezői négy kisorsolt látogatót jutalmaznak a kiállító alkotók, Kesserű Andrea és Fazekas Valéria, valamint az Eventuell Galéria és a Palmetta Galéria által felajánlott, egyenként 15 ezer forint értékű utalvánnyal.

A tizenöt éves múltra visszatekintő Határtalan Design kiállítás a története során első ízben, a budapesti eseményt követően, szűkített formában 2021 májusában Pozsonyban az Umelka Galériában, majd ezt követően Bécsben a Designaustriában lesz látható.

A projekt honlapján filmek, blogposztok és más különleges tartalmak mutatják be a kiállítást azok számára, akik személyesen nem tudták megnézni. Emellett immár közel ötszáz alkotó és támogató partner munkáival is megismerkedhetnek az oldalra látogatók. A záróesemény időpontja: 2020. november 15., 16 óra amit itt tudsz követni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Villányi Csaba)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom