Ilyet se láttunk még – Hátiváza forradalmasítja a virágvásárlást!

Egy szlovák dizájner egyedülálló megoldásának köszönhetően mostantól nem kell attól tartanunk, hogy a vágott virágaink elhervadnak, mire hazaérünk velük.

Evgeniia Kazarezova szlovák tervező háton hordható vázát alkotott, amely lehetővé teszi, hogy virácsokrainkat bárhová magunkkal vigyük.

A váza homokszínű, belül fehér mázzal van kikenve, így tartja magában a vizet.

Az agyagból készült vázát bőr hevederekkel rögzíthetjük a testünkre, natúr megjelenése pedig az ember és a természet közötti kapcsolatot szimbolizálja.

A dizájnerdarab egyszerre ikonikus tárgy és divatkiegészítő. A váza formája azt idézi meg, ahogy az ember bezárja a tenyerét, hogy visszatartsa az abba merített vizet. Ez szintén ráerősít a természettel való szimbiózisra.

Berlini dizájnerhallgatók, Lobke Beckfeld és Johanna Hehemeyer-Cürten pedig kifejlesztettek egy áttetsző, főként gyümölcsök héjából készült anyagot, amely táskák előállítására is alkalmas. Ráadásul, ha már nincs rá szükség, az innovatív kiegészítő egyszerűen feloldható a vízben is.

(Fotók: Tatiana Illarionova)

dizájn | vásárlás | kortárs | váza | virág

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom