Close
Ilyet se láttunk még – Hátiváza forradalmasítja a virágvásárlást!

Ilyet se láttunk még – Hátiváza forradalmasítja a virágvásárlást!

Egy szlovák dizájner egyedülálló megoldásának köszönhetően mostantól nem kell attól tartanunk, hogy a vágott virágaink elhervadnak, mire hazaérünk velük.

Evgeniia Kazarezova szlovák tervező háton hordható vázát alkotott, amely lehetővé teszi, hogy virácsokrainkat bárhová magunkkal vigyük.

A váza homokszínű, belül fehér mázzal van kikenve, így tartja magában a vizet.

Az agyagból készült vázát bőr hevederekkel rögzíthetjük a testünkre, natúr megjelenése pedig az ember és a természet közötti kapcsolatot szimbolizálja.

A dizájnerdarab egyszerre ikonikus tárgy és divatkiegészítő. A váza formája azt idézi meg, ahogy az ember bezárja a tenyerét, hogy visszatartsa az abba merített vizet. Ez szintén ráerősít a természettel való szimbiózisra.

Berlini dizájnerhallgatók, Lobke Beckfeld és Johanna Hehemeyer-Cürten pedig kifejlesztettek egy áttetsző, főként gyümölcsök héjából készült anyagot, amely táskák előállítására is alkalmas. Ráadásul, ha már nincs rá szükség, az innovatív kiegészítő egyszerűen feloldható a vízben is.

(Fotók: Tatiana Illarionova)

váza | virág | vásárlás | kortárs | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram