A Seiko egy limitált kiadású Astron GPS solarral tiszteleg Hattori Kintaró előtt

A Seiko sztorija 1881-ben kezdődött, amikor is a mindössze huszonegy éves Hattori Kintaró megalapította az órajavító műhelyét szülővárosában, Tokióban. A cég az elején különböző import és belföldi órák értékesítésével foglalkozott, tizenegy évvel később azonban Hattori Kintaró elkészítette az első óráját, három évre rá pedig az első karóráját.

Talán még Hattori Kintaró sem remélte azt, hogy a Seiko az óragyártás világában milyen előkelő helyet fog majd elfoglalni évtizedekkel később. A japán óragyár először piacra dobta a világ legelső kvarc stopperóráját, majd 1969. december 25-én

a világ első kvarc karóráját is, a Seiko Quartz-Astron 35SQ-t, amely kis túlzással véget vetett a svájci luxusóragyártók hegemóniájának,

hiszen a kvarcóra egyszerűbben és pontosabban működött – a svájci óragyártók többségének évekbe telt, mire sikerült lekövetniük a technológiai változásokat.

De a Seiko ennyinél nem állt meg, a további évtizedekben a világ első tévéképernyővel kombinált karóráját, és a világ első számítógéphez csatlakoztatható karóráját is a piacra dobták.

Az, hogy a Seikóról ma a japán óragyártás úttörőjeként beszélünk, jórészt Hattori Kintaró mester elkötelezettségének és kitartásának tudható be.

Így aztán nem csoda, hogy születésének 160. évfordulóján az ükunokája által vezetett cég egy limitált kiadású Astron GPS solarral tiszteleg a Seiko-birodalom atyja előtt.

Az órából kétezer-ötszáz darabot készítenek, és 3900 dollárért, azaz nagyjából 1,2 millió forintért lehet majd megvásárolni – az arannyal felvértezett, sötét Seiko különlegessége pedig az lesz, hogy a hátán ott díszeleg majd Hattori szignója, és mottójának angol nyelvű fordítása:

„One step ahead of the rest”, azaz „Egy lépéssel a többiek előtt”.

Ez is érdekelhet:

Ilyennek kell lennie egy japán órának a Grand Seiko mestere szerint

Japán egyik legismertebb órakészítője golfozással tisztítja ki a fejét, mielőtt nekiáll minden apró részletre odafigyelve összeszerelni egy Grand Seikót.

(Forrás: Hypebeast)

Hattori Kintaró | Seiko | Astron | Seiko Astron | Seiko Quartz-Astron 35SQ

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom