Close
A Seiko egy limitált kiadású Astron GPS solarral tiszteleg Hattori Kintaró előtt

A Seiko egy limitált kiadású Astron GPS solarral tiszteleg Hattori Kintaró előtt

A Seiko sztorija 1881-ben kezdődött, amikor is a mindössze huszonegy éves Hattori Kintaró megalapította az órajavító műhelyét szülővárosában, Tokióban. A cég az elején különböző import és belföldi órák értékesítésével foglalkozott, tizenegy évvel később azonban Hattori Kintaró elkészítette az első óráját, három évre rá pedig az első karóráját.

Talán még Hattori Kintaró sem remélte azt, hogy a Seiko az óragyártás világában milyen előkelő helyet fog majd elfoglalni évtizedekkel később. A japán óragyár először piacra dobta a világ legelső kvarc stopperóráját, majd 1969. december 25-én

a világ első kvarc karóráját is, a Seiko Quartz-Astron 35SQ-t, amely kis túlzással véget vetett a svájci luxusóragyártók hegemóniájának,

hiszen a kvarcóra egyszerűbben és pontosabban működött – a svájci óragyártók többségének évekbe telt, mire sikerült lekövetniük a technológiai változásokat.

De a Seiko ennyinél nem állt meg, a további évtizedekben a világ első tévéképernyővel kombinált karóráját, és a világ első számítógéphez csatlakoztatható karóráját is a piacra dobták.

Az, hogy a Seikóról ma a japán óragyártás úttörőjeként beszélünk, jórészt Hattori Kintaró mester elkötelezettségének és kitartásának tudható be.

Így aztán nem csoda, hogy születésének 160. évfordulóján az ükunokája által vezetett cég egy limitált kiadású Astron GPS solarral tiszteleg a Seiko-birodalom atyja előtt.

Az órából kétezer-ötszáz darabot készítenek, és 3900 dollárért, azaz nagyjából 1,2 millió forintért lehet majd megvásárolni – az arannyal felvértezett, sötét Seiko különlegessége pedig az lesz, hogy a hátán ott díszeleg majd Hattori szignója, és mottójának angol nyelvű fordítása:

„One step ahead of the rest”, azaz „Egy lépéssel a többiek előtt”.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Hypebeast)

Seiko Astron | Seiko Quartz-Astron 35SQ | Astron | Hattori Kintaró | Seiko

FOLYTASD EZZEL

Sci-fi filmeket idéz a Prada vadonatúj kollekciója

A Dior férfi téli kollekciója a francia stílust ünnepli

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom