Close
Teljesen megbénította a havazás ezeket az európai reptereket

Teljesen megbénította a havazás ezeket az európai reptereket

A nagy-britanniai közlekedést különösen súlyosan érintette az országot ellepő hó, jég és köd.

Skóciában, Londonban és Délnyugat-Angliában hétfő reggelig adtak ki sárga időjárási figyelmeztetést, de fennakadásokra továbbra is kell számítani. Késnek a vonatok, az autópályákon balesetek lassítják a közlekedést, és a reptereken is teljesen vagy részben fel kellett függeszteni a forgalmat.

A Stansted vasárnap este közölte, hogy egyetlen kifutópályáját lezárták, hogy eltakarítsák a havat, és minden járatot felfüggesztettek. A Heathrow-n vasárnap több mint ötven járatot töröltek, miután a fagy és a köd miatt a légiforgalmi irányítás korlátozta az óránként le- és felszálló repülőgépek számát.

Pályatakarítás a Heathrow-n még januárban

A reptér közleménye szerint a korlátozások hétfőre is kiterjednek, ami további fennakadásokat jelent.

A londoni lutoni repülőtéren szintén késésekre és járattörlésekre kell számítani, és az utasoknak azt is tanácsolják, hogy szánjanak több időt a repülőtérre történő utazásra. Szombaton a manchesteri repülőtér szintén lezárta mindkét kifutópályát az erős havazás miatt, ami több tucat járatot érintett.

Luton 2017 decemberében

Az utasoknak mindenhol azt tanácsolják, hogy a járataikkal kapcsolatban tájékozódjanak a légitársaságoknál.

A brit reptéri káosz sok magyar utazót is érinthet, miután London az egyik legnépszerűbb decemberi úti cél a hazai utazók körében.

(Forrás: BBC, képek: Getty Images)

 

Nagy-Britannia | repülőtér | járattörlések | havazás | időjárás

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram