Close
Kiderült, hová repül a legtöbb magyar az ünnepek alatt

Kiderült, hová repül a legtöbb magyar az ünnepek alatt

Többen utazunk repülővel az idei év végén, mint a járvány előtt.

A közelgő ünnepek kapcsán a cseh utazási technológiai vállalat, a Kiwi.com belenézett a repülőjegy-eladási adataiba. A számokból kiderült, hogy 2022. december 18. és 2023. január 8. között tizennégy százalékkal többen fognak Magyarországról repülni, mint három évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban. Ez a szám vélhetően tovább növekszik majd, hiszen még a következő napokban is egyre többen foglalják le utazásukat.

Az ünnepek alatt Párizs, London és Berlin a legnépszerűbb úti célok a magyarok körében,

de a keresési listát vezető Dubaj is szerepel a foglalási lista tizennegyedik helyén, ami azt mutatja, hogy az ünnepi szezonban van hajlandóság Európán kívüli utazásra” – kommentálta az adatokat Eliska Dočkalová, a cég ügyfélélményért felelős igazgatója.

„A globális foglalási listát Bangkok, London és Párizs vezetik. Ezen a listán Budapest a kilencedik helyen áll” – tette hozzá. Az európai foglalási lista első helyén Londont, a második helyén pedig Milánót találjuk, az észak-olasz várost Párizs követi, amely úgy tűnik, tele lesz turistákkal az előttünk álló ünnepi szezonban. A kontinensről foglalók körében a fővárosunk a hetedik legnépszerűbb.

A pár napos városlátogatás a legjellemzőbb

Az ünnepi időszakban az egy-három napos utazás a legnépszerűbb: a magyar utazók kétharmada ennyi időt tölt választott úti céljában. Közel minden ötödikük viszont akár hét napnál is többet marad. A többiek fele-fele arányban négy-öt vagy hat-hét napos kikapcsolódásra mennek. Hozzánk is jellemzően miniszabira érkeznek: ebben az időszakban a Budapestre repülő turisták 56 százaléka egy-három napot tölt el nálunk, de az utazók mintegy negyede akár négy-hat napra is marad.

Szintén érdekes adalék, hogy a rövid távú repülőutak ára alig változott három év alatt. 2019-ben a rövid távú járatokra szóló, azaz az 1499 km-en belüli repülőjegyek átlagosan 85 euróba kerültek, idén mindez csupán 1 euróval több. De az ennél hosszabb távú járatokra szóló repülőjegyekért arányaiban jobban a zsebükbe kell nyúlniuk a magyar utazóknak.

Összességében a vizsgált időszakra a repülőjegyek átlagosan 21 százalékkal kerülnek többe, most átlagosan 151 euróért vehetünk repülőjegyet. A régióban vizsgált országok közül csak a lengyeleknél olcsóbbak a repülőjegyek, mint nálunk.

Ha te is Párizsba készülsz az ünnepek idején, íme, néhány ötlet ahhoz, hogy tökéletes legyen a vakációd. Ha még keresed a téli úti célod, ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat.

(Forrás: Turizmus.com, képek: Getty Images)

repülés | repülő | magyarok | legnépszerűbb | úti célok

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram