Close
Soha nem látott magasságba lőttek ki a londoni szállodai árak

Soha nem látott magasságba lőttek ki a londoni szállodai árak

A foglaltság máris húsz százalékkal magasabb az évnek ezen időszakában a megszokotthoz képest.

Alaposan megemelkedtek a hotelszobák árai Londonban, mivel a királynő temetése miatt jelentősen megnőtt a kereslet.

Elég szemléletes példa, hogy a Buckingham-palotához közeli Belgraviában található ötcsillagos Goring szállodában a legolcsóbb kétágyas szoba 1550 fontba (kb. 730 ezer forintba) kerül egy vasárnapi éjszakára – reggeli nélkül.

A folyóparti Marriott County Hallban a Westminster-palotára néző kétágyas szoba ára szombat vagy vasárnap éjszakára pedig 1036 font (kb. 500 ezer forint).

London központjától öt kilométeres körzetben egyetlen egy Premier Inn-ben sincs kétágyas szoba szombat estére 211 font (kb. százezer forint) alatti áron. A szállodaánc legolcsóbb londoni szálláshelye Wandsworthben van és 147 fontba (kb. 69 ezer forint) kerül.

Vasárnap, vagyis a temetés előtti éjszakán a Leicester Square-en található négycsillagos Indigo hotelben 531 fontot (kb. 250 ezer forintot) kérnek el a szállásért, míg a Westminster-palotával szemben lévő County Hallban lévő Premier Inn 207 fontért (kb. 97 ezer forintért) árulja a kétágyas szobákat. A két kilométerrel távolabbi Elephant & Castle-ben a Travelodge kétágyas szobája “csak” 200 fontba (kb. 94 ezer forintba) kerül.

Az árak minden kategóriában emelkednek, a HotelPlanner nevű szállásfoglaló szolgáltatás vezérigazgatója, Tim Hentschel arra számít, hogy a temetéshez közeledve egyenesen megduplázódnak. “Őfelsége halála előtt a szobaárak éves szinten már ötven százalékkal emelkedtek éves szinten” – mondja.

Sok dönthetnek úgy, hogy Londonon kívül maradnak, és csupán a temetés napjára utaznak be a fővárosba. A pályaudvarhoz közeli Stevenage Holiday Inn Express szállodában vasárnapra 112 fontért (kb. 52 ezer forintért) lehet szobát foglalni.

II. Erzsébet királynő hetvenéves uralkodása alatt több száz királyi parancsot, illetve engedélyt írt alá, melyek hivatalosan is igazolják azt, hogy az adott vállalat árukat vagy szolgáltatásokat szállított a királyi családnak. Az uralkodói házzal való kapcsolatot a cégek reklámozhatják is a Royal Arms szimbólumának használatával. Erzsébet királynő halálával azonban ezeket az engedélyeket is meg kell újítani.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

szálloda | II. Erzsébet | drágulás | hotel | királyő

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom