Close
Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Remek decemberi úti célok a bájos európai városoktól a nyüzsgő mexikói főutcákig, Jézus szülőházától a high-tech karácsonyig.

Montréal

A francia-kanadai nagyváros francia stílusú Defile de Noellel, vagyis francia felvonulással, több karácsonyi vásárral, tűzijátékkal és francia konyhával teszi all-inclusive-vé a karácsonyt.

Reykjavík

Izlandon olyan erős a karácsonyi hangulat, hogy egyetlen Télapó nem is elég hozzá, ezért

tizenhárom manót, vagyis jólasveinart tartanak ott számon, akik a karácsony előtti tizenhárom napon megajándékozzák azokat, akik jók voltak.

Reykjavik fővárosában jó esélyünk van rá, hogy találkozzunk velük, akárcsak arra, hogy lássuk a sarki fényt.

New York

A Nagy Alma igazán pörgős karácsonyt és számtalan karácsonyi eseményt kínál, a Rockefeller Center karácsonyfájával a középpontban, de a Sixth Avenue hat emeletes díszei sem utolsók.

Karácsonyi vásár a Bryant Parkban

Nürnberg

Németország nem kevesebb, mint hetven karácsonyi vásárnak ad otthont, és ezek közül talán a nürnbergi a legismertebb, ahol kétszáz standon hagyományos játékokat és kézműves ajándékokat árulnak.

A finn Lappföld

Az Északi-sarkkörtől északra fekvő Lappföldet a Mikulás igazi otthonaként tartják számon, és fővárosában, Rovaniemiben igazi téli csodaország vár rénszarvasszafarival, manókkal és sütisütéssel Mikulásné receptjei alapján.

Québec

A kanadai tél megjutalmazza azokat, akik elég bátrak a hideghez.

A 17. századi, világörökségi városrésszel rendelkező település klasszikus karácsonyi élményt kínál

olyan, hagyományos tevékenységekkel, mint például a korcsolyázás vagy a karácsonyi vásárok felfedezése a város macskaköves utcáin.

Koppenhága

A dán főváros karácsonyát elsősorban a Tivoli teszi különlegessé immár több mint 170 éve, amely hatvan kivilágított standjával és a több ezer égővel díszített karácsonyfájával igazán hívogató úti cél.

Bécs

Bécs három vásárnak is otthont ad, ezek közül az egyiknek a gyökerei egészen a 13. század végéig nyúlnak vissza. Az osztrák főváros ünnepi szórakozást ígér forralt borral, betlehemes bemutatókkal és a Bécsi Fiúkórus legendás előadásaival.

Ebben az öt norvég városban is minden adott a karácsonyi hangulathoz, Európa legelbűvölőbb karácsonyi vásárait pedig erre érdemes keresned.

(Forrás: Travel Daily News, képek: Getty Images)

 

nagy sztori | karácsony | vásár | városok | karácsonyi

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram