Close
Forralt borral és karácsonyi menüsorral indulnak a MÁV adventi vonatai

Forralt borral és karácsonyi menüsorral indulnak a MÁV adventi vonatai

Idén két szomszédos főváros karácsonyi vásárára is adventi hangulatban utazhatunk.

Budapestről Bécsbe Advent EuroCity, Pécsről Zágrábba pedig Zágráb Advent Expressz néven indul különvonat.

Bécsbe  november 26-án, december 3-án, 10-én és 17-én a Keleti pályaudvarról 8:01-kor indulnak az Advent EuroCityk kelenföldi, tatabányai, komáromi, győri, mosonmagyaróvári és hegyeshalmi megállókkal, visszafelé pedig 18:04-kor  szállhatunk fel a vonatra, és este kilencre már Budapesten is vagyunk.

A gyermekjegyek 5 euróba (kétezer forintba) kerülnek, a felnőttjegyek 30 eurónál (12 ezer forintnál) kezdődnek egy útra.

A zágrábi különvonat december 3-án 6:17-kor indul Pécsről, a határig pedig megáll Szentlőrincen, Dombóvár-alsón, Kaposváron, Somogyszobon és Gyékényesen. A 11:26-os érkezés után 6 órát lehet eltölteni a horvát fővárosban, és a látogatók 23:31-kor érkeznek vissza Pécsre. A menetjegy ára oda-vissza 31 euró felnőtteknek, 14 éven aluli gyermekeknek pedig 21 euró, de mi erre a vonatra online már nem találtunk jegyet.

A járatok különlegessége, hogy étkezőkocsi is található bennük, ahol az Utasellátó karácsonyi menüsorát és forralt borát is megkóstolhatjuk.

A budapesti karácsonyi vásárok is megnyitottak már, és Európa-szerte nagy a választék adventi eseményekből.

(Forrás: Sokszínű Vidék, képek: Unsplash, Getty Images)

karácsony | vásár | bécs | advent | máv

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram