Close
Ebben az öt norvég városban minden adott a karácsonyi hangulathoz

Ebben az öt norvég városban minden adott a karácsonyi hangulathoz

Az északi országhoz igazán jól illik a karácsonyi készülődés, és ha már telítődtünk az ünnepi hangulattal, elindulhatunk fjord- vagy északifénynézőbe, esetleg felcsatolhatjuk a síléceket.

Tromso, a karácsonyi város

A kisváros úgy döntött, hogy Norvégia hivatalos karácsonyi városává válik, ennek jegyében pedig az utcákat decemberben színes fények díszítik, különleges hátteret adva az ajándékvásárláshoz, és akár még egy rénszarvascsordával is találkozhatunk. A kikötő mellett található karácsonyi vásáron óriáskerékre és a korcsolyapályáról is gyönyörködhetünk a látványban.

Bergen mézeskalácsházai

Bergen évszaktól függetlenül olyan, mintha egy mesekönyv illusztrációja lenne, de a karácsony különösen jól áll neki. A piacozás mellett múzeumot is látogathatunk, és

felszállhatunk a Flam Line-on közlekedő vonatra, amely fjordnéző körútra visz a festői Flåm városkáig.

A fehér Lillehammer

A Mjosa-tó mellett található város ideális úti cél azoknak, akiknek hó nélkül nem karácsony a karácsony, ráadásul mindössze másfél órányira van az oslói repülőtértől. Lillehammerben advent első hétvégéjén nyílik a karácsonyi város, de a Művészeti Múzeum és a Fabrikken kreatív központ is érdekes programokat kínál, és november elejétől már lehet csúszni a közeli Hafjell és Kvitfjell síterepein.

A nosztalgikus Røros

A 17. században épült, egykori bányászváros, a világörökség részét képező Røros bájos, színes faházai között olyan nosztalgikus karácsonyi hangulat uralkodik, amilyet a régi képeslapokon láthatunk. Tökéletes környezet egy karácsonyi vásárhoz és egy kis megpihenéshez.

Oslo és a hagyományok

A norvég főváros utcáin semmiben nem szenvednek hiányt az adventezők, megkóstolhatjuk a legfinomabb helyi ételeket, a forralt bor skandináv változatát, december első két hétvégéjén pedig a Norvég Kultúrtörténeti Múzeum karácsonyi vásárán megtudhatjuk, hogyan ünnepelték a karácsonyt a különböző korokban, és karácsonyi díszeket is készíthetünk.

Ha egy kicsit közelebb karácsonyoznál, mutatjuk, hogyan tölthetsz el egy tökéleteshez közeli karácsonyt Párizsban.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

advent | norvégia | karácsony | karácsonyi vásár

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram