Close
Az euró gyengül, a dollár erősödik, Párizst pedig felvásárolják az amerikaiak

Az euró gyengül, a dollár erősödik, Párizst pedig felvásárolják az amerikaiak

A szerelem városa egyben a legjobb ingatlanpiacnak is bizonyul manapság az amerikaiak számára. 

A dollár erősödésének köszönhetően luxusingatlanokat kezdtek felvásárolni az amerikaiak a francia fővárosban, aminek következtében az ingatlanárak az egekbe szöknek – adta hírül a Bloomberg.

A Barnes ingatlanügynökség szerint a párizsi luxusingatlanok ára átlagosan kilenc százalékkal ugrott meg 2022 első felében.

Hugues de La Morandière, a Varenne ingatlanügynökség társigazgatója szerint azok, akik a járvány idején az Egyesült Államokban meggazdagodtak, most Párizsba mennek lakást vásárolni.

Sokan nem a legnépszerűbb turistalátványosságok közvetlen közelében veszik meg az ingatlanokat, de természetesen ezek is népszerűek a körükben. Úgy tudni, hogy van olyan párizsi kerület, ahol minden harmadik,

a Champs-Elysées közelében pedig minden negyedik ingatlant amerikai vette meg.

Érdekes, hogy míg a luxusingatlanok szárnyalnak, addig a párizsi lakáspiac nagyobb része 1,4 százalékkal esett vissza.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

ingatlanpiac | luxusingatlan | franciaország | párizs

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram