Close
Eldőlt, mi lesz a sorsa a létszámkorlátnak Európa egyik legforgalmasabb repterén

Eldőlt, mi lesz a sorsa a létszámkorlátnak Európa egyik legforgalmasabb repterén

Sokan várták már, hogy mit lép a Heathrow október 30-án, amikor lejár a napi utasszámra vonatkozó limit.

Most pedig a reptér bejelentette, hogy a téli menetrendi időszakban már nem korlátozza a naponta kiszolgálható utasok mennyiségét. Ugyanakkor hozzátette, hogy a légitársaságokkal egyeztetve célzott intézkedési tervet dolgoz ki például a karácsony előtti időszakban várható utasszámcsúcsok kezelésére.

Ez egy ösztönzőrendszer segítségével a kevésbé zsúfolt időszakokra terelné a forgalmat,

így igazítaná a keresletet a kapacitásokhoz, a tumultus és az utolsó pillanatos járattörlések elkerülése érdekében.

A Heathrow 18 millió utast szolgált ki a nyári időszakban, ez a legtöbb az európai légikikötők között, mindezt annak ellenére, hogy, mint a reptér közleményében írta, a járvány alatti korlátozások keményebben érintették a londoni hubot, mint a nagy európai riválisokat.

Az üzemeltető várakozása szerint 2022-ben 60-62 millió utast szolgál ki a légikikötő, amely bár jelentős erősödés, 25 százalékkal még elmarad a járvány előtti 2019-es év forgalmától.

Az előző két évhez hasonlóan az ideit is veszteséggel zárja a cég, és noha annak mértéke jelentősen kisebb lesz, a vállalat idén sem fizet osztalékot a részvényeseknek.

A globális gazdasági válság, az ukrajnai háború, valamint a járvány hatásai miatt az üzemeltető szerint még évekig nem valószínű, hogy az egyes csúcsidőszakokat kivéve a kereslet és a forgalom eléri a pandémia előtti szintet. Ugyanakkor Heathrow arra törekszik, hogy képes legyen kezelni a csúcsidőszakokat, amihez 25 ezer dolgozó felvétele és betanítása szükséges a reptér ökoszisztémájához tartozó cégeknél.

Idén egyébként ezek lettek Európa legjobb repterei, és az is kiderült, hogy melyik légikikötő fejlődött a legnagyobbat ebben az évben.

(Forrás: Airportal, képek: Getty Images)

london | heathrow | napi limit | utasszám | létszámkorlát

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram