Kiderült, melyik Európa legjobb reptere az idén

A Skytrax idén is elvégezte globális utaselégedettségi felmérését, amely világszerte több mint félezer repülőtérre terjed ki.

A vizsgálat során különféle területeken ellenőrizték a repülőtéri szolgáltatások és termékek minőségét az indulástól az érkezésig, az eredményeket pedig az utasok anonim, egységes rendszerű véleménynyilvánításának alapján határozzák meg.

A világ legjobb repterei

Ami az idei világrangsort illeti, a dobogós helyeken nem történt változás 2021-hez képest:

ismét a dohai Hamad végzett a lista első helyén,

és a tokiói Haneda is megőrizte a második helyét, míg a harmadik újra a szingapúri Changi lett. Mögöttük tavalyhoz képest helyet cserélt a tokiói Narita és a szöuli Incshon.

Hatodik lett a párizsi Charles de Gaulle repülőtér, amely a tavalyi tizenötödik helyről jött fel, és ezzel letaszította Münchent az Európa legjobb repülőterének járó trónról is. München idén a hetedik lett, mögötte nyolcadikként az új isztambuli repülőtér, kilencedikként pedig Zürich végzett.

Így fest az első húsz helyezett:

1. Hamad nemzetközi repülőtér (Doha)
2. Haneda Nemzetközi Repülőtér (Tokió)
3. Changi repülőtér (Szingapúr)
4. Narita nemzetközi repülőtér (Tokió)
5. Incshon nemzetközi repülőtér (Szöul)
6. Charles de Gaulle repülőtér (Párizs)
7. Müncheni repülőtér
8. Isztambuli repülőtér
9. Zürichi repülőtér
10. Kanszai nemzetközi repülőtér

11. Helsinki-Vantaa repülőtér
12. Csúbú Centrair nemzetközi repülőtér (Nagoja)
13. Heathrow repülőtér (London)
14. Dubaji nemzetközi repülőtér
15. Schiphol repülőtér (Amszterdam)
16. Madrid-Barajas repülőtér
17. Koppenhágai repülőtér
18. Kuangcsou-Pajjüni nemzetközi repülőtér
19. Bécsi nemzetközi repülőtér
20. Hongkongi nemzetközi repülőtér

Európa legjobb repterei

1. Charles de Gaulle repülőtér (Párizs)
2. Müncheni repülőtér
3. Isztambuli repülőtér
4. Zürichi repülőtér
5. Helsinki-Vantaa repülőtér
6. Heathrow repülőtér (London)
7. Schiphol repülőtér (Amszterdam)
8. Madrid-Barajas repülőtér
9. Koppenhágai repülőtér
10. Bécsi nemzetközi repülőtér

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kilencedszerre lett Kelet-Európa legjobb repülőtere, megelőzve Tallinnt, Bukarestet, Rigát, Tbiliszit, Batumit, Kijev-Boriszpolt, Belgrádot, Pozsonyt és Zágrábot. A top 100-as világranglistában a 80. helyet szerezte meg a főváros repülőtere, ezzel tizenhét helyet javított a 2021-es eredményéhez képest.

A közép-európai régióban Bécs a harmadik, Varsó a kilencedik, Prága a tizedik helyet érte el, de ez utóbbiak nem kerültek be a világranglistán az első százba.

Bármennyire is jó helyen végeztek az említett európai repterek, ez nem jelenti azt, hogy ne lennének olykor komoly fennakadások az utasellátásban a nyári szezonban, még ha nem is ezek a világ legzsúfoltabb légikikötői.

(Forrás: Airportal, Skytrax, World Airport Awards, képek: Getty Images, Unsplash, Wikimedia Commons)

felmérés | Skytrax | legjobb repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom