Close
Ebben a házban nincs más teendő, mint hátradőlni a tornácon, és hallgatni a tengert

Ebben a házban nincs más teendő, mint hátradőlni a tornácon, és hallgatni a tengert

Biztosan sokan álmodozunk arról, hogy életünk alkonyára fordulva, miután a gyermekeink elindultak az ónállóság útján, fogjuk magunkat, és kiköltözünk egy tengerparti házba, ahol a kilátásban gyönyörködés jelenti a napi legkomolyabb feladatot. Ezt csinálta meg Franciaországban egy házaspár, melynek tagjai egy egyszerűnek ható, feltűnésmentes házat választottak otthonuknak.

A Breton-tengerparton fekszik ez az anArchitecte által tervezett, letisztultnak és diszkrétnek tűnő egyszintes ház. Mivel vízpartra épült, értelemszerűen igazi vonzerejét a tengerre és a hegyekre néző panorámája jelenti.

Mert hát valljuk be, első látásra nem feltétlenül izgatja fel az egyedi dizájnú épületekért rajongókat, ráadásul egyik oldaláról egy kőfallal körülvett, ormótlan erődnek tűnik.

A Maison Noire Kerenoc néven futó projekt egy három gyermeket felnevelt házaspár megrendelésére készült, akik új fejezetet indítanak az életükben, miután utódaik kirepültek a fészekből.

A száznegyvenöt négyzetméteres házat szándékosan úgy tervezték, hogy amíg a lakói a környéken mindent láthatnak, addig az ő világukat elrejtsék a kíváncsi szemek elől.

Egy kisebb dombra húzták fel az épületet, mely alatt egykoron gránit kőbánya működött. A feketére mázolt nyersbeton falak a koncepció szerint azért lettek ilyenek, hogy a ház ne keltsen feltűnést. Ennek, no meg a citrusfáknak köszönhetően szinte észrevétlenül válik eggyé a környezetével.

A tornác és a kert kialakításánál figyelembe vették a környezet adottságait, és igyekeztek megőrizni az eredeti állapotokat. A kertben zöldellő fákat direkt úgy metszették, hogy ne akadályozzák a hatalmas ablakok nyújtotta kilátást, ami tényleg páratlan.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: homeworlddesign.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom