Close
Ebben a házban nincs más teendő, mint hátradőlni a tornácon, és hallgatni a tengert

Ebben a házban nincs más teendő, mint hátradőlni a tornácon, és hallgatni a tengert

Biztosan sokan álmodozunk arról, hogy életünk alkonyára fordulva, miután a gyermekeink elindultak az ónállóság útján, fogjuk magunkat, és kiköltözünk egy tengerparti házba, ahol a kilátásban gyönyörködés jelenti a napi legkomolyabb feladatot. Ezt csinálta meg Franciaországban egy házaspár, melynek tagjai egy egyszerűnek ható, feltűnésmentes házat választottak otthonuknak.

A Breton-tengerparton fekszik ez az anArchitecte által tervezett, letisztultnak és diszkrétnek tűnő egyszintes ház. Mivel vízpartra épült, értelemszerűen igazi vonzerejét a tengerre és a hegyekre néző panorámája jelenti.

Mert hát valljuk be, első látásra nem feltétlenül izgatja fel az egyedi dizájnú épületekért rajongókat, ráadásul egyik oldaláról egy kőfallal körülvett, ormótlan erődnek tűnik.

A Maison Noire Kerenoc néven futó projekt egy három gyermeket felnevelt házaspár megrendelésére készült, akik új fejezetet indítanak az életükben, miután utódaik kirepültek a fészekből.

A száznegyvenöt négyzetméteres házat szándékosan úgy tervezték, hogy amíg a lakói a környéken mindent láthatnak, addig az ő világukat elrejtsék a kíváncsi szemek elől.

Egy kisebb dombra húzták fel az épületet, mely alatt egykoron gránit kőbánya működött. A feketére mázolt nyersbeton falak a koncepció szerint azért lettek ilyenek, hogy a ház ne keltsen feltűnést. Ennek, no meg a citrusfáknak köszönhetően szinte észrevétlenül válik eggyé a környezetével.

A tornác és a kert kialakításánál figyelembe vették a környezet adottságait, és igyekeztek megőrizni az eredeti állapotokat. A kertben zöldellő fákat direkt úgy metszették, hogy ne akadályozzák a hatalmas ablakok nyújtotta kilátást, ami tényleg páratlan.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: homeworlddesign.com)

Close