Close
Ebben a házban nincs más teendő, mint hátradőlni a tornácon, és hallgatni a tengert

Ebben a házban nincs más teendő, mint hátradőlni a tornácon, és hallgatni a tengert

Biztosan sokan álmodozunk arról, hogy életünk alkonyára fordulva, miután a gyermekeink elindultak az ónállóság útján, fogjuk magunkat, és kiköltözünk egy tengerparti házba, ahol a kilátásban gyönyörködés jelenti a napi legkomolyabb feladatot. Ezt csinálta meg Franciaországban egy házaspár, melynek tagjai egy egyszerűnek ható, feltűnésmentes házat választottak otthonuknak.

A Breton-tengerparton fekszik ez az anArchitecte által tervezett, letisztultnak és diszkrétnek tűnő egyszintes ház. Mivel vízpartra épült, értelemszerűen igazi vonzerejét a tengerre és a hegyekre néző panorámája jelenti.

Mert hát valljuk be, első látásra nem feltétlenül izgatja fel az egyedi dizájnú épületekért rajongókat, ráadásul egyik oldaláról egy kőfallal körülvett, ormótlan erődnek tűnik.

A Maison Noire Kerenoc néven futó projekt egy három gyermeket felnevelt házaspár megrendelésére készült, akik új fejezetet indítanak az életükben, miután utódaik kirepültek a fészekből.

A száznegyvenöt négyzetméteres házat szándékosan úgy tervezték, hogy amíg a lakói a környéken mindent láthatnak, addig az ő világukat elrejtsék a kíváncsi szemek elől.

Egy kisebb dombra húzták fel az épületet, mely alatt egykoron gránit kőbánya működött. A feketére mázolt nyersbeton falak a koncepció szerint azért lettek ilyenek, hogy a ház ne keltsen feltűnést. Ennek, no meg a citrusfáknak köszönhetően szinte észrevétlenül válik eggyé a környezetével.

A tornác és a kert kialakításánál figyelembe vették a környezet adottságait, és igyekeztek megőrizni az eredeti állapotokat. A kertben zöldellő fákat direkt úgy metszették, hogy ne akadályozzák a hatalmas ablakok nyújtotta kilátást, ami tényleg páratlan.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: homeworlddesign.com)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom