A világ legnépszerűbb mogyorókrémje a mogyoró és a csokoládé tökéletes keveréke, melynek állaga is olyannyira perfekt, hogy egyaránt remek választás akkor, ha kenyérre kennénk és akkor is, ha süteménybe töltenénk. Azt azonban kevesen tudják, hogy házilag is pillanatok alatt elkészíthető.
A kereskedelmi forgalomban kapható, nagyon népszerű mogyorókrém három összetevőből, mogyoróból, cukorból és kakaóból készül. Olaszországban készítették az elsőt még a második világháború után; ebben az időszakban meglehetősen nehezen volt hozzáférhető a kakaó, így csak kis mennyiséget használtak a receptúrában.
Az évek során némiképp módosult a mogyorókrém receptje,
a korábbi kemény, vajszerű állagú élelmiszerből mára krémessé és kenhetővé vált.
A házi készítésű mogyorókrémhez csupán két kulcsfontosságú alapanyagra és alig tíz percre van szükség. A mogyorót öt perc alatt egy tepsiben megpirítjuk, ledörzsöljük róla a héját, majd aprítóban homogén állagúra aprítjuk. Ezt követően nincs más dolgunk, mint hogy összekeverjük az olvasztott csokoládéval.
Ízlésünk szerint használhatunk ét- és tejcsokoládés változatot is.
Az így elkészült mogyorókrém légmentesen záródó edényben, hűtés nélkül is tárolható. Ráadásul, mivel sem a mogyoró, sem a csokoládé nem romlik meg könnyedén, a krémes finomságunk nagyjából egy hónapig biztosan fogyasztható marad.
Érdemes a kamrában tárolnunk, így ugyanis a csokoládé nem keményedik meg és azonnal kenhető állagú marad. Hűtőben tárolva a mogyorókrém megdermedne és hosszú időre lenne szükség ahhoz, hogy ismét visszanyerje krémes állagát.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty Images)
praktika | nutella | mogyorókrém | trükk | konyhai tipp
Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!