Csak két hozzávalóra van szükség a legjobb házi mogyorókrémhez

A világ legnépszerűbb mogyorókrémje a mogyoró és a csokoládé tökéletes keveréke, melynek állaga is olyannyira perfekt, hogy egyaránt remek választás akkor, ha kenyérre kennénk és akkor is, ha süteménybe töltenénk. Azt azonban kevesen tudják, hogy házilag is pillanatok alatt elkészíthető. 

A kereskedelmi forgalomban kapható, nagyon népszerű mogyorókrém három összetevőből,  mogyoróból, cukorból és kakaóból készül. Olaszországban készítették az elsőt még a második világháború után; ebben az időszakban meglehetősen nehezen volt hozzáférhető a kakaó, így csak kis mennyiséget használtak a receptúrában.

Az évek során némiképp módosult a mogyorókrém receptje,

a korábbi kemény, vajszerű állagú élelmiszerből mára krémessé és kenhetővé vált.

A házi készítésű mogyorókrémhez csupán két kulcsfontosságú alapanyagra és alig tíz percre van szükség. A mogyorót öt perc alatt egy tepsiben megpirítjuk, ledörzsöljük róla a héját, majd aprítóban homogén állagúra aprítjuk. Ezt követően nincs más dolgunk, mint hogy összekeverjük az olvasztott csokoládéval.

Ízlésünk szerint használhatunk ét- és tejcsokoládés változatot is.

Az így elkészült mogyorókrém légmentesen záródó edényben, hűtés nélkül is tárolható. Ráadásul, mivel sem a mogyoró, sem a csokoládé nem romlik meg könnyedén, a krémes finomságunk nagyjából egy hónapig biztosan fogyasztható marad.

Érdemes a kamrában tárolnunk, így ugyanis a csokoládé nem keményedik meg és azonnal kenhető állagú marad. Hűtőben tárolva a mogyorókrém megdermedne és hosszú időre lenne szükség ahhoz, hogy ismét visszanyerje krémes állagát.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty Images)

konyhai tipp | mogyorókrém | praktika | trükk | nutella

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom