Csak két hozzávalóra van szükség a legjobb házi mogyorókrémhez

A világ legnépszerűbb mogyorókrémje a mogyoró és a csokoládé tökéletes keveréke, melynek állaga is olyannyira perfekt, hogy egyaránt remek választás akkor, ha kenyérre kennénk és akkor is, ha süteménybe töltenénk. Azt azonban kevesen tudják, hogy házilag is pillanatok alatt elkészíthető. 

A kereskedelmi forgalomban kapható, nagyon népszerű mogyorókrém három összetevőből,  mogyoróból, cukorból és kakaóból készül. Olaszországban készítették az elsőt még a második világháború után; ebben az időszakban meglehetősen nehezen volt hozzáférhető a kakaó, így csak kis mennyiséget használtak a receptúrában.

Az évek során némiképp módosult a mogyorókrém receptje,

a korábbi kemény, vajszerű állagú élelmiszerből mára krémessé és kenhetővé vált.

A házi készítésű mogyorókrémhez csupán két kulcsfontosságú alapanyagra és alig tíz percre van szükség. A mogyorót öt perc alatt egy tepsiben megpirítjuk, ledörzsöljük róla a héját, majd aprítóban homogén állagúra aprítjuk. Ezt követően nincs más dolgunk, mint hogy összekeverjük az olvasztott csokoládéval.

Ízlésünk szerint használhatunk ét- és tejcsokoládés változatot is.

Az így elkészült mogyorókrém légmentesen záródó edényben, hűtés nélkül is tárolható. Ráadásul, mivel sem a mogyoró, sem a csokoládé nem romlik meg könnyedén, a krémes finomságunk nagyjából egy hónapig biztosan fogyasztható marad.

Érdemes a kamrában tárolnunk, így ugyanis a csokoládé nem keményedik meg és azonnal kenhető állagú marad. Hűtőben tárolva a mogyorókrém megdermedne és hosszú időre lenne szükség ahhoz, hogy ismét visszanyerje krémes állagát.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty Images)

trükk | nutella | mogyorókrém | praktika | konyhai tipp

FOLYTASD EZZEL

Ezen a budapesti helyen minden szempontból élmény steaket enni

Ennyit kellene várni az ébredés utáni első kávéval egy alvásszakértő szerint

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom