A világ legnépszerűbb mogyorókrémje a mogyoró és a csokoládé tökéletes keveréke, melynek állaga is olyannyira perfekt, hogy egyaránt remek választás akkor, ha kenyérre kennénk és akkor is, ha süteménybe töltenénk. Azt azonban kevesen tudják, hogy házilag is pillanatok alatt elkészíthető.
A kereskedelmi forgalomban kapható, nagyon népszerű mogyorókrém három összetevőből, mogyoróból, cukorból és kakaóból készül. Olaszországban készítették az elsőt még a második világháború után; ebben az időszakban meglehetősen nehezen volt hozzáférhető a kakaó, így csak kis mennyiséget használtak a receptúrában.
Az évek során némiképp módosult a mogyorókrém receptje,
a korábbi kemény, vajszerű állagú élelmiszerből mára krémessé és kenhetővé vált.
A házi készítésű mogyorókrémhez csupán két kulcsfontosságú alapanyagra és alig tíz percre van szükség. A mogyorót öt perc alatt egy tepsiben megpirítjuk, ledörzsöljük róla a héját, majd aprítóban homogén állagúra aprítjuk. Ezt követően nincs más dolgunk, mint hogy összekeverjük az olvasztott csokoládéval.
Ízlésünk szerint használhatunk ét- és tejcsokoládés változatot is.
Az így elkészült mogyorókrém légmentesen záródó edényben, hűtés nélkül is tárolható. Ráadásul, mivel sem a mogyoró, sem a csokoládé nem romlik meg könnyedén, a krémes finomságunk nagyjából egy hónapig biztosan fogyasztható marad.
Érdemes a kamrában tárolnunk, így ugyanis a csokoládé nem keményedik meg és azonnal kenhető állagú marad. Hűtőben tárolva a mogyorókrém megdermedne és hosszú időre lenne szükség ahhoz, hogy ismét visszanyerje krémes állagát.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty Images)
konyha | praktika | trükk | nutella | mogyorókrém
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!