Csodálatosan találkozik a tradíció és a dizájn ebben a hegyvidéki villakomplexumban

A kortárs építészet fantasztikus példája a 202 fürdő és villakomplexuma, amely Kína páratlan hegyvonulatának ölelésében fekszik. Hunan tartomány népszerű turisztikai célpont, az új létesítményekben pedig a modern világ követelményei és a hagyományos életmód olvad eggyé.

John Lin és Olivier Ottevaere építészek által megálmodott épületegyüttesben a hagyományos kézműves technikák és az innovatív megoldások találkoznak. A Kr. u. 202-re visszanyúló, kivételesen nagy történelmi múlttal rendelkező szálloda egy völgyben található, amely egészen az elmúlt évekig csupán hajóval volt megközelíthető. A környék látképét a bambuszerdők határozzák meg, a helyiek kulturális örökségének részét jelenti a kosárfonás is.

 

A szállodakomplexum hullámzó íveiben visszaköszönnek a természeti környezet csúcsai és völgyei, de az anyaghasználattal is arra törekedtek az építészek, hogy a tájba illeszkedő megoldásokat alkalmazzanak.

A létesítményeket fából és betonból alakították ki, a központi épület csarnokából pedig páratlan kilátás nyílik a folyó völgyére.

Az üdülőhely összesen hét villából áll, mindegyik a hagyományos dong faházépítés tradícióját idézik meg. A dong kézművesek által alkalmazott vázszerkezetet az építészek megtartották, de egyedi alaprajzzal ötvözték, hiszen a hegyvidék korlátokat állított fel a villák számára és a létesítmények kialakítására vonatkozóan. Éppen ezért minden villa egyedi jelleget kapott, törekedve arra, hogy a csodálatos panoráma mindegyikből élvezhető legyen.

A milánói Peter Pichler Architecture stúdió pedig egy különös építészeti koncepciót valósított meg az olasz Dolomitokban.

(Fotók: Designboom)

kína | dizájn | építészet | kortárs | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom