Impozáns szálkakabinok lepték el a Dolomitokat

A milánói Peter Pichler Architecture stúdió egy különös építészeti koncepciót valósított meg az olasz Dolomitokban.

A fenntartható fejlődés útvonalán járva, környezettudatos megoldásokat alkalmazva sikerült ezeket a nagyra nőtt szálkákat a földbe állítani: a 40 négyzetméteres kabinok két emeletből állnak, a kissé extrém geometriai kialakítás és a természettel ápolt intim kapcsolat révén az itt megszállók páratlan élményben részesülhetnek.

„Úgy véljük, hogy a turizmus jövője az ember és természet kapcsolatán múlik. A jól integrált, fenntárható architektúra erősítheti ezt a kapcsolatot, nincs szükség igazából semmi másra”

– vallja a vállalat. A projekt a Slow down (Lassíts le) nevet viseli, amely az építészet és a természet hatékonyabb összefonódására utal, illetve azt a törekvést fejezi ki, hogy a folyton rohanó, ingerdús közegben éldegélő, 21. századi embernek újabb és korszerűbb lehetőségeket kell teremteni a kikapcsolódásra és relaxálásra.

Ez is érdekelhet:

dolomitok | kapcsolat | Peter Pichler Architecture | terv | otthon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom