Close
Impozáns szálkakabinok lepték el a Dolomitokat

Impozáns szálkakabinok lepték el a Dolomitokat

A milánói Peter Pichler Architecture stúdió egy különös építészeti koncepciót valósított meg az olasz Dolomitokban.

A fenntartható fejlődés útvonalán járva, környezettudatos megoldásokat alkalmazva sikerült ezeket a nagyra nőtt szálkákat a földbe állítani: a 40 négyzetméteres kabinok két emeletből állnak, a kissé extrém geometriai kialakítás és a természettel ápolt intim kapcsolat révén az itt megszállók páratlan élményben részesülhetnek.

„Úgy véljük, hogy a turizmus jövője az ember és természet kapcsolatán múlik. A jól integrált, fenntárható architektúra erősítheti ezt a kapcsolatot, nincs szükség igazából semmi másra”

– vallja a vállalat. A projekt a Slow down (Lassíts le) nevet viseli, amely az építészet és a természet hatékonyabb összefonódására utal, illetve azt a törekvést fejezi ki, hogy a folyton rohanó, ingerdús közegben éldegélő, 21. századi embernek újabb és korszerűbb lehetőségeket kell teremteni a kikapcsolódásra és relaxálásra.

Ez is érdekelhet:

Peter Pichler Architecture | dolomitok | ház | terv | természet

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom