Egy kis egészséges luxus, avagy akár ilyen is lehet egy tudatos reggeli

Mint majdnem mindennek, a reggelizésnek is akadnak előnyei és hátrányai. A közvélekedés az egyik legfontosabb étkezésnek tartja, amely meghatározza a napunk további részét. Mégis sokan kihagyják, vagy ami talán ennél is rosszabb lehet: egészségtelen alternatívákkal helyettesítik, nem is sejtve például, milyen hatással lehet mindez a fizikai és mentális állapotukra. Az egészséges reggeli az egész nap alapját jelentheti, mert segít fenntartani az energiaszintet, támogatja az anyagcserét, javítja a koncentrációt és megelőzi a hirtelen vércukorszint-ingadozásokat. Éppen ezért érdemes tehát tudatosan összeállítani reggelinket.

Ebben lehet partner a Danubius Hotels, illetve egészen pontosan a szállodalánc egységeiben elérhető megújult reggeli. Csak néhány napja debütált, úgyhogy nemrég mi is megkóstoltuk a helyi beszállítók termékei (amikkel így alacsony szinten tartható a termékek ökológiai lábnyoma) mellett egészségtudatos ételekre, kézműves termékekre, és gluténmentes opciókra épülő napindítójukat.

Örömteli ez a fenntartható és környezettudatos gondolkodás, melynek egyik fő fókusza az étel- és alapanyag-pazarlás lehetőségének minimálisra csökkentése

– ezt a szemléletet követte a reggeli átalakítása is, a digitális fejlesztések pedig azt segítik elő, hogy tényleg tudatosan tervezhessük a mennyiségeket.

Papdi László F&B igazgató újítása egyrészt tehát segíti a tudatos választást, másrészt ez azt jelenti, hogy nem kell kompromisszumot kötnünk a mentesség kapcsán sem. És ha már mentesség: a vendégigények változására reagálva vezették be a gluténmentes pékáru választékot, amihez a hazai manufaktúra, a Serfőző Gluten Free Bakery édes és sós termékeit választották. Mi pedig egy kellemes vasárnapon a Danubius Hotel Heliát.

Az élményhez sokat hozzátett a "szikrázóan hideg" napsütéses tavaszi reggel hangulat, no meg a szálloda kulisszái, elsősorban a termetes ablakok jóvoltából láttatni engedett kilátás, háttérben a Margitszigettel és a Duna-parttal. Alighanem még szerencsésebbek lesznek majd azok, akik az ezer színben pompázó, igazán éledező Margitsziget látványára majszolják a friss sonkát, zöldségeket és gyümölcsöket. A zöldségek esetében külön említendő piros pont a frissesség, hiszen az év ezen időszakában eléggé bajos igazán zamatos zöldségekhez jutni, sokszor érezzük egy-egy paradicsomon vagy uborkán, hogy valamiért (még? már?) nem az igazi. Bőséges a klasszikus büféreggeli-választék mindenféle típusú reggelihez, legyen az a gyomorkönnyítő joghurtos-granolás, vagy a városnézésre felkészítő fehérjeforrásos tojásos (tipp: omlett), de akadnak még kencék, sonkák, és nagyon változatos a pékárupolc. Apropó polc: jól elkülönítve kaptak helyet a gluténmentes termékek, köztük a hagymás zsömle, az extrudált kenyér esetében pedig egy "szakavatott kóstoló" sem biztosan mondaná azt, hogy épp menteset ropogtat, nem beszélve az édes granoláról, amire ez hatványozottan igaz (ráadásul remekül kijön a joghurttal). A bio (barack)lekvárral töltött párna ugyancsak bejött, mint ahogyan a vasárnapi időzítés is, merthogy ezen a napon pezsgő jár a reggeli mellé. Ha pedig egy nap pezsgővel indul, az rossz már nem lehet.

budapest | duna-part | opció | Danubius Hotels | egészséges | gluténmentes

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hirdetés