Close
Willy Fogg irigykedik: nyolc nap alatt körberepülhetjük a Himaláját helikopterrel

Willy Fogg irigykedik: nyolc nap alatt körberepülhetjük a Himaláját helikopterrel

Komoly felkészülést, iszonyatosan sok befektetett energiát igényelne, és hetekig eltartana a Himalája legszebb vonulatainak felfedezése – gyalogosan. Akad azonban egy biztonságosabb, gyorsabb és kényelmesebb küldetés, melynek során nyolc nap alatt láthatjuk a nyolcezer méteres csúcsokat – helikopterrel.

Akik kalandok és izgalmak után kajtatnak, most már felhagyhatnak a kereséssel, elvégre mi lehet annál menőbb, mint helikopterrel bejárni a világ legmagasabb hegycsúcsai közül nyolcat?

Az exkluzív kalandot kínáló Himalája Helikopter Expedíció bő egy hét alatt végigrepít a világ legmonumentálisabb hegyvonulatai fölött, érinti Lhotse, Cho Oyu, Makalu, Kanchenjunga, Manaslu, Annapurna és Dhaulagiri területét, illetve eljut az Everest táborába.

Vérprofi pilóták irányításával indul a turnus a Wheeler Expeditions szervezésében, ami annak a Jack Wheelernek a nevéhez köthető, aki a világon a legfiatalabbként, tizennégy éves korában megmászta Matternhornt, az Északi-sarkon pedig huszonegy alkalommal járt.

Április 28-án nyolc utas száll fel AS350 B3-as helikopterrel, és repül Kathmanduból az Everest Base Campbe, mely a régió legszebb területeit érintő túra első megállója. Az út során a kis csapat tagjai a lélegzetállító látvány mellett örökre szóló élményt kapnak: elrepülnek Nepál legnagyobb csúcsai fölött, az expedíció útba ejti egy teára a tibeti szerzetesek tengbochei birodalmát, és a világ legmagasabban fekvő tavát, a Tilichót is.

A Himalája Helicopter Expedition ára 22 500 dollár, melyben a hét éjszaka szállás is benne foglaltatik.

Az utasok a szokatlan magasságban történő helikopteres repüléshez és a megállókon tartózkodáshoz oxigénpalackokat kapnak. Kamerát használhatnak, de ahogy a szervezők mondják: egy felvétel sem képes visszaadni a kolosszális élményt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: unsplash.com)

túra | kaland | nepál | himalája | expedíció

FOLYTASD EZZEL

Kína hatalmas lépést tett, változnak a belépési szabályok

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom