Close
Willy Fogg irigykedik: nyolc nap alatt körberepülhetjük a Himaláját helikopterrel

Willy Fogg irigykedik: nyolc nap alatt körberepülhetjük a Himaláját helikopterrel

Komoly felkészülést, iszonyatosan sok befektetett energiát igényelne, és hetekig eltartana a Himalája legszebb vonulatainak felfedezése – gyalogosan. Akad azonban egy biztonságosabb, gyorsabb és kényelmesebb küldetés, melynek során nyolc nap alatt láthatjuk a nyolcezer méteres csúcsokat – helikopterrel.

Akik kalandok és izgalmak után kajtatnak, most már felhagyhatnak a kereséssel, elvégre mi lehet annál menőbb, mint helikopterrel bejárni a világ legmagasabb hegycsúcsai közül nyolcat?

Az exkluzív kalandot kínáló Himalája Helikopter Expedíció bő egy hét alatt végigrepít a világ legmonumentálisabb hegyvonulatai fölött, érinti Lhotse, Cho Oyu, Makalu, Kanchenjunga, Manaslu, Annapurna és Dhaulagiri területét, illetve eljut az Everest táborába.

Vérprofi pilóták irányításával indul a turnus a Wheeler Expeditions szervezésében, ami annak a Jack Wheelernek a nevéhez köthető, aki a világon a legfiatalabbként, tizennégy éves korában megmászta Matternhornt, az Északi-sarkon pedig huszonegy alkalommal járt.

Április 28-án nyolc utas száll fel AS350 B3-as helikopterrel, és repül Kathmanduból az Everest Base Campbe, mely a régió legszebb területeit érintő túra első megállója. Az út során a kis csapat tagjai a lélegzetállító látvány mellett örökre szóló élményt kapnak: elrepülnek Nepál legnagyobb csúcsai fölött, az expedíció útba ejti egy teára a tibeti szerzetesek tengbochei birodalmát, és a világ legmagasabban fekvő tavát, a Tilichót is.

A Himalája Helicopter Expedition ára 22 500 dollár, melyben a hét éjszaka szállás is benne foglaltatik.

Az utasok a szokatlan magasságban történő helikopteres repüléshez és a megállókon tartózkodáshoz oxigénpalackokat kapnak. Kamerát használhatnak, de ahogy a szervezők mondják: egy felvétel sem képes visszaadni a kolosszális élményt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: unsplash.com)

túra | expedíció | nepál | himalája | helikopter

FOLYTASD EZZEL

Szárnyal a magyar turizmus, elképesztő rekordok dőltek meg

Véget vet az embertelen gyakorlatnak ez az ország, betiltják a dizájnerállatokat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram