Így lett egy viktoriánus hentesüzletből álmaink otthona

A történelmi Anglia egy ritka és gyönyörű darabját restaurálták és hangolták napjaink ízlésére. Az 1890-ből megmaradt "A. Hancock Butchers" cégér mutatja, hogy az utcaszinten valaha hentesüzlet működött, ma viszont egy ízléses, kétszintes modern otthon fogad az ajtón túl. Kedvencünk az egykori üzlethelyiség, amit konyhává alakítottak. 

A műemlékvédelem alatt álló ház történelmi jelentőségű részeit a hatályos szabályok értelmében eredeti állapotúra kellett visszaállítani. Ez vonatkozik a néhai hentesüzlet homlokzatára, a belső kialakításra, a bútorokra és az ornamentikákra is.

Ha a Google Streetview-n rákeresünk a 493 Hornsey Roadra, sárga csempéket és a betakart cégért láthatjuk, de az még a restaurálás előtti időszakban készült. Azóta az eredeti, smaragdzöld csempék és a "A. Hancock Butchers" felirat látható a lakássá alakított bolt utcafrontján.

Kétségtelenül a konyha a lakás legcsodálatosabb része: a padlóburkolat, a kézzel festett csempék, márvánnyal borított pultok, a csempére festett, korabeli Hampstead Heath tájképek, a felújított mérlegek és további kiegészítők. Igazi ritkaság az eredeti, fából készült fizetőfülke.

Egy szobával beljebb lépve a nappalit találjuk, az eredeti fa padlóburkolattal és kandallóval, ami előtt visszaköszön a hentesüzlet homlokzatának és üzletterének zöld csempéje. Az ablakok a belső udvarra néznek.

Az első emeleten több hálószobát is kialakítottak. A fürdőszoba teljesen modern, talán az egyedüli olyan helyiség, aminek nincs viktoriánus múltja.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Themodernhouse.com)

interior | art nouveau | london | interior design | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom