Close
Így lett egy viktoriánus hentesüzletből álmaink otthona

Így lett egy viktoriánus hentesüzletből álmaink otthona

A történelmi Anglia egy ritka és gyönyörű darabját restaurálták és hangolták napjaink ízlésére. Az 1890-ből megmaradt “A. Hancock Butchers” cégér mutatja, hogy az utcaszinten valaha hentesüzlet működött, ma viszont egy ízléses, kétszintes modern otthon fogad az ajtón túl. Kedvencünk az egykori üzlethelyiség, amit konyhává alakítottak. 

A műemlékvédelem alatt álló ház történelmi jelentőségű részeit a hatályos szabályok értelmében eredeti állapotúra kellett visszaállítani. Ez vonatkozik a néhai hentesüzlet homlokzatára, a belső kialakításra, a bútorokra és az ornamentikákra is.

Ha a Google Streetview-n rákeresünk a 493 Hornsey Roadra, sárga csempéket és a betakart cégért láthatjuk, de az még a restaurálás előtti időszakban készült. Azóta az eredeti, smaragdzöld csempék és a “A. Hancock Butchers” felirat látható a lakássá alakított bolt utcafrontján.

Kétségtelenül a konyha a lakás legcsodálatosabb része: a padlóburkolat, a kézzel festett csempék, márvánnyal borított pultok, a csempére festett, korabeli Hampstead Heath tájképek, a felújított mérlegek és további kiegészítők. Igazi ritkaság az eredeti, fából készült fizetőfülke.

Egy szobával beljebb lépve a nappalit találjuk, az eredeti fa padlóburkolattal és kandallóval, ami előtt visszaköszön a hentesüzlet homlokzatának és üzletterének zöld csempéje. Az ablakok a belső udvarra néznek.

Az első emeleten több hálószobát is kialakítottak. A fürdőszoba teljesen modern, talán az egyedüli olyan helyiség, aminek nincs viktoriánus múltja.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Themodernhouse.com)

hentes | díszes | art nouveau | hentesüzlet | viktoriánus kor

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram